Woonvormen

Carinova woonzorg kent de volgende vormen van wonen

Zorgwoning

In een zorgwoning woont u zelfstandig op een van de woonzorglocaties van Carinova. Als u zorg nodig heeft ontvangt u dit op geplande momenten. Het kan voorkomen dat u ongepland zorg nodig heeft. Dan kunt u gebruik maken van alarmering. U kunt, soms tegen een kleine vergoeding, deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden op uw woonzorglocatie.

Appartement

Als zelfstandig wonen niet meer lukt ben u welkom in een van onze woonzorglocaties. Daar woont u 'zo thuis mogelijk'. U woont in uw eigen appartement binnen onze woonzorglocatie. Zorg en begeleiding is altijd dichtbij, 24 uur per dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van uw woonzorglocatie en kunt deelnemen aan het activiteitenprogramma.

Op twee van onze woonzorglocaties, De Hartkamp en Sint Jozef, bieden wij intensieve zorg en behandeling. Voor zowel kortdurende als langdurende zorg kunt u op deze locaties bij ons terecht.

Kleinschalige woonvorm

Heeft u meer structuur en zorg nodig? U woont vertrouwd en veilig binnen onze kleinschalige woonvorm. Deze woonvorm is gericht op een langdurig verblijf. Er is veel aandacht voor u en u ontvangt intensieve zorg, begeleiding en behandeling. U krijgt uw eigen zit-slaapkamer en sanitair en deelt een gemeenschappelijke huiskamer en woonkeuken.

Kortdurende opvang

Om te herstellen of te revalideren kunt u voor een tijdelijk verblijf op onze woonzorglocaties terecht. Afhankelijk van uw zorgvraag bieden wij u zorg en behandeling. Om te herstellen na een operatie bijvoorbeeld of om te revalideren. Ook daarvoor hebben wij alle medische en paramedische behandelingen in huis.