Over Carinova

Zijn wie u bent, leven zoals u wilt. Carinova wil dat mogelijk maken. Ook als bij het ouder worden beperkingen horen. We staan voor veelzijdige zorg, op kwetsbare momenten in het leven, in een zo vertrouwd mogelijke omgeving.  

Samen mogelijk maken

Carinova is een grote regionale zorgorganisatie op het gebied van thuiszorg, woonzorg, huishoudelijke hulp en mantelzorgondersteuning. Carinova is actief in 9 gemeenten in de provincies Overijssel. In totaal wordt aan 12.000 cliënten zorg geboden door bijna 4.000 medewerkers en zo’n 1.000 vrijwilligers. Carinova werkt met zelfstandige zorgteams en met een zo klein mogelijk management en ondersteunende diensten.

De organisatie staat voor vooruitgaan, verbeteren en vernieuwen. We willen het gewoon goed regelen. Voor alle inwoners in ons werkgebied. Alle inwoners krijgen kwalitatief hoogwaardige, laagdrempelige en betaalbare zorg en ondersteuning. Nu en in de toekomst. Uiteraard kunnen we niet zonder onze partners in de wijk en in regio. Voor ons en de cliënten noemen we dat: samen mogelijk maken.  

Zorgvisie en waarden

Zijn wie je bent, leven zoals je wilt. Carinova wil dat mogelijk maken. Ook als bij het ouder worden beperkingen horen. We staan voor veelzijdige zorg, op kwetsbare momenten in het leven, in een zo vertrouwd mogelijke omgeving. 

Zorg gaat voor ons over het ondersteunen van positieve gezondheid. Zo goed mogelijk in je vel en in je dag zitten dus. Dat willen we als Carinova mogelijk maken. Zie het als onderdeel van het DNA van Carinova. En die ondersteuning bestaat bij ons in vele vormen. Van zo vroeg mogelijk latere zorg voorkomen tot praktische hulp thuis en medische zorg als dat moet. Thuis of onder één van onze daken. 

Anders kijken gaat ook om de ander zién. Carinova bestaat eerst en vooral uit mensen. We zijn enorm harde werkers, echte mogelijkmakers. Naoberschap zit in onze genen; het omkijken naar elkaar. Zorgen voor mensen is ons werk, maar we zijn er ook voor de zorgers. Carinova is mensenwerk. En als dat slimmer kan, dan maken we dat mogelijk.

 

Behandelcentrum

Een compleet eerstelijns behandelcentrum vormt onderdeel van Carinova. Daar vindt u diëtetiek, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, ouderengeneeskunde en psychologie onder een dak. U kunt hier terecht voor advies en behandeling van lichamelijke of psychische klachten die het gevolg zijn van een chronische ziekte of die horen bij het ouder worden.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.