Diessenplas

In de bosrijke omgeving van Holten vindt u onze woonzorglocatie Diessenplas. Hier bieden wij zorg als zelfstandig wonen niet meer lukt. Soms even, soms voor langere tijd. Bij ons woont u ‘zo thuis mogelijk’. Zowel bij een lichamelijke zorgvraag en herstel als bij een vorm van dementie. De beste zorg, hulp en behandeling zijn altijd dichtbij. 

Neem een kijkje

Welkom bij Diessenplas in Holten

Een thuis is meer dan een woning alleen. Het is een plek waar u vertrouwd bent en kunt leven zoals u graag wilt. Thuis vindt u rust, maar kunt u ook samenzijn als u dat wenst. De Diessenplas biedt u deze warme plek. Hier zorgen en ontzorgen wij. Kom gerust eens langs, wij ontvangen u graag!
Cindy Hobert Carinova

Cindy Hobert

Locatiemanager

Diessenplas

Bekijk op kaart
locatie Vrijheidslaan 1, 7451 DG Holten

Ontzorgd wonen of verblijven

Tijdelijk wonen in Diessenplas kan in 1 van onze 7 kamers voor kortdurend verblijf. Bijvoorbeeld na een operatie. Of als u even niet thuis kunt of wilt wonen. Dag en nacht staan wij klaar met de beste zorg. Afgestemd op uw zorgvraag en wensen. Ook is er de mogelijkheid behandeling of therapie te volgen.  

Voor langdurig wonen met een lichamelijke zorgvraag zijn er onze tweekamerappartementen. U heeft dan hulp, zorg en behandeling dichtbij, voor als dat nodig wordt. Voor wonen met dementie en een intensieve zorgvraag is er onze kleinschalige groepswoning. 

  • Wonen met een lichamelijke zorgvraag 
  • Wonen met dementie
  • Herstelzorg
  • Dagbesteding
  • Behandeling en therapieën 
  • Respijtzorg

Rustig wonen in het groen

De 73 appartementen van Diessenplas liggen midden in Holten, op de Sallandse Heuvelrug. De bosrijke omgeving nodigt uit voor een wandeling. Familie en naasten zijn hier altijd welkom.

Wonen met een lichamelijke zorgvraag 

U woont bij Diessenplas ‘zo thuis mogelijk’. De ruime tweekamerappartementen hebben een woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. U bent uiteraard ook welkom als echtpaar in onze woningen. De woonkamer heeft een balkon en kleine keuken. Zo kunt u in uw eigen woning ontbijten. Of koffie en thee drinken met uw bezoek. Het Grand Café zorgt voor gezonde, warme maaltijden. Daar waar het kan zorgt u voor uw eigen huishouden. Wij helpen u bij het schoonhouden van het appartement en bij de was. Een eigen huis dus, met alle gemak bij de hand. 

Wonen met dementie 

Samen met 20 bewoners vormt u een klein huishouden. U heeft bij ons uw eigen zit-slaapkamer. Ingericht met geliefde meubels en voorwerpen wordt dit snel een eigen plek. In de huiskamer ontmoet u vertrouwde gezichten. En beleeft u het huishouden en activiteiten. We kijken goed naar wat u nog wel kunt. Bewoners helpen met het menu, koken of tafeldekken. De dag biedt structuur, maar daarbinnen volgt u uw eigen dagritme. Altijd met hulp, zorg en behandeling dichtbij. 

Herstelzorg 

In één van onze 7 zit-slaapkamers voor kortdurend verblijf kunt u tijdelijk wonen. Bijvoorbeeld na een operatie of val. Of als u even niet thuis kunt of wilt wonen. Goede hulp, zorg en behandeling zijn dag en nacht beschikbaar. Samen met u kijken we naar alle mogelijkheden voor een goed herstel.  

Respijtzorg

Vaak is thuiswonen alleen nog mogelijk door ondersteuning van een mantelzorger. Maar die ondersteuning kan soms tijdelijk wegvallen. Tijdens deze periode kunt u bij ons logeren en nemen wij de zorg van uw mantelzorger over. 

Ontzorgd wonen voor een actief leven

Diessenplas is een bekende plek in de buurt. Het Sallandse ‘noaberschap’ krijgt hier nog steeds invulling. Buren en dorpsgenoten zijn erg betrokken en weten Diessenplas goed te vinden. Regelmatig zijn er activiteiten en uitstapjes waaraan u kunt deelnemen. U kiest zelf wat u graag wilt doen. U bent zo actief als u zelf prettig vindt. Daarnaast heeft u bij ons een vaste contactpersoon: de contactverzorgende. Zo is er altijd een vertrouwd gezicht binnen Diessenplas, voor u én uw familie. 

Alle mogelijkheden voor meer gemak

Zijn wie u bent, wonen zoals u wilt. Diessenplas biedt veel faciliteiten die dat mogelijk maken. Zo vindt u er onder andere een kapper en restaurant. En in de zomer geniet u heerlijk van de zon op het terras. We zetten uw wensen en mogelijkheden voorop, in een veilige en vertrouwde omgeving. 

Neem een kijkje

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.