Wonen met dementie

Thuis wonen is het fijnst. Maar als dat door dementie niet meer gaat, woont u bij Carinova zo thuis mogelijk. In onze groepswoningen en appartementen vindt u een vertrouwde, huiselijke omgeving. Bij ons mag u zijn wie u bent, leven zoals u wilt. We zorgen er samen voor dat u zo prettig mogelijk in uw dag zit. Dat is wonen bij Carinova.

Zorg aanvragen

Wonen met dementie bij Carinova

Ieder mens is uniek. Ook u heeft een eigen levensverhaal. Voor ons begint uw welzijn met het luisteren naar dat verhaal. Op onze woonzorglocaties met appartementen en kleinschalig wonen is er ruimte voor die aandacht. Houdt u van uitslapen? Of ’s morgens vroeg koffie?

We gaan bij Carinova uit van wat u nog wel kunt. Bij lichtere vormen van dementie kunt u vanuit uw appartement de dagbesteding bezoeken. Op de groepswoningen kunnen bewoners meedoen in het huishouden of met activiteiten.  

  • Beschermd, vertrouwd en huiselijk wonen
  • Aandacht voor wie u bent
  • Deur staat open voor familie en contacten

Een herkenbaar thuis

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Je veilig en vertrouwd voelen, maakt van een huis een nieuw thuis. U heeft bij ons een appartement of uw eigen zit-slaapkamer in een groepswoning.

Appartement

Bij een lichtere vorm van dementie woont u in een van onze appartementen zo vertrouwd mogelijk. De tweekamerappartementen liggen in een van onze woonzorglocaties. U heeft een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. De woonkamer heeft een kleine keuken. Zo kunt u ontbijten of koffie of thee drinken met uw bezoek. Het restaurant zorgt voor gezonde, warme maaltijden. Wij helpen u bij het schoonhouden van het appartement en bij de was.

Kleinschalig wonen

Bij zwaardere of specifieke vormen van dementie zoals alzheimer woont u op een van onze (kleinschalige) groepswoningen. Samen met een aantal bewoners vormt u een huishouden. U slaapt in uw eigen zit-slaapkamer. Ingericht met geliefde meubels en voorwerpen wordt dit snel een eigen plek. In de huiskamer ontmoet u vertrouwde gezichten. Hier beleeft u het huishouden en activiteiten. We gaan daarbij uit van wat u nog wel kunt. Bewoners helpen bijvoorbeeld met het menu, koken of tafeldekken. De dag biedt structuur, maar daarbinnen volgt u uw eigen dagritme. Hulp, zorg of behandeling zijn altijd dichtbij.

Onze zorgmedewerkers zijn er voor deskundige, medische en intensieve zorg op maat. Maar vooral met aandacht voor welzijn werken we aan meer plezier in de dag. Al onze 10 locaties voor wonen met dementie hebben een eigen sfeer en karakter. Kom gerust eens langs.

Onze locaties

Diessenplas

Diessenplas

Holten

Bekijk deze locatie
Sparrenheuvel

Sparrenheuvel

Diepenveen

Bekijk deze locatie
Het Averbergen

Het Averbergen

Olst

Bekijk deze locatie
Sint Willibrord

Sint Willibrord

Olst

Bekijk deze locatie
De Hartkamp

De Hartkamp

Raalte

Bekijk deze locatie
Graaf Florishof

Graaf Florishof

Deventer

Bekijk deze locatie
Huize Salland

Huize Salland

Colmschate

Bekijk deze locatie
Ravelijn

Ravelijn

Deventer

Bekijk deze locatie
Sint Jozef

Sint Jozef

Deventer

Bekijk deze locatie
Park Braband

Park Braband

Schalkhaar

Bekijk deze locatie

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

Neem een kijkje

In heldere stappen zorg regelen

1

Aanvragen woonzorg

Neem contact op met onze zorgadviseurs via 0900 - 8662. Zij vertellen u wat er mogelijk is in wonen en zorg. En wat uw eerste stap is.
2

Indicatie Wlz

Om woonzorg vergoed te krijgen, is een indicatie nodig van het CIZ. De gemeente kan u helpen bij de aanvraag.
3

Aanvraag indienen

Als de indicatie rond is, kunt u woonzorg aanvragen. Onze zorgadviseurs weten precies hoe dit moet. Ze helpen u graag.
4

Verhuizen

Op veel locaties is een wachtlijst. Wacht u op een plek? Dan ondersteunen wij u thuis.
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.