Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor uw hulpbehoevende partner, ouder of vriend is vaak dankbaar werk. Maar het kan soms ook erg zwaar zijn. Wij zien dagelijks om ons heen dat het niet altijd makkelijk is om mantelzorger te zijn. U heeft misschien veel vragen. Mantelzorgondersteuning Carinova is er voor informatie, advies en praktische ondersteuning. 

Aanmelden

Mantelzorgondersteuning

Zorgt u voor een familielid of naaste? Dan komt er veel op u af. U wilt zo goed mogelijk voor de ander zorgen. Dat vraagt veel van u. Een goede balans is daarom belangrijk. U kunt pas goed voor iemand zorgen als u ook goed voor uzelf zorgt.  

Hulp vragen is vaak niet gemakkelijk. Zeker niet als het voor uzelf is. Onze mantelzorgconsulenten zijn er voor praktische en mentale ondersteuning. Hulp bij het aanvragen van zorg? Een luisterend oor? Of in gesprek met andere mantelzorgers? Voor iedere situatie hebben we de juiste ondersteuning. Zo kunt u blijven zorgen voor uw naaste. Zonder overbelast te raken.  

Mantelzorgconsulent

De mantelzorgconsulent komt bij u thuis. Of misschien is een groepsbijeenkomst wat voor u, ook kunt u gesprekken met andere mantelzorgers terugluisteren in onze eigen mantelzorg-podcast. Samen kijken we wat we voor u kunnen betekenen. Soms is één gesprek of bijeenkomst al voldoende. Dit is afhankelijk van uw wensen en behoeften. 

Om u te ontlasten

U kunt uzelf ontlasten door praktische hulp te regelen. Daardoor worden uw zorgtaken wat lichter. Er is veel mogelijk. U kunt ondersteuning krijgen in het huishouden. Uw naaste kan naar de dagbesteding of een vrijwilliger kan u ontlasten. Ook de wijkverpleging is er voor ondersteuning in de verzorging van uw naaste. 

Verhalen delen met elkaar

VanzelfSprekend is een podcast over mantelzorg. Verhalen van moeders, partners, kinderen en anderen die langdurig zorgen voor een geliefde. Het zijn verhalen voor iedereen omdat ze gaan over leven; luister daarom als professional, mens of mede (mantel)zorger. Laat je meenemen in persoonlijke en eerlijke verhalen en raak geïnspireerd.

Mantelzorgwaardering

Uw inzet voor de zorg van een naaste wordt erg gewaardeerd. Daarom reikt de gemeente eens per jaar een extraatje uit aan mantelzorgers. Ook wel een mantelzorgcompliment genoemd. Per gemeente verschilt de waarde van dit compliment. Op deze kaart ziet u hoe uw gemeente mantelzorgers in 2021 waardeerde.

Waar vindt u deze zorg

Wij bieden mantelzorgondersteuning in de gemeenten Deventer, Hardenberg, Ommen, Raalte en Staphorst.
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

In heldere stappen zorg regelen

1

Neem contact op

Neem contact op met Carinova Mantelzorgondersteuning via 0570-518185 om uw situatie te bespreken. U kunt u ook aanmelden via het aanmeldformulier.  

Aanmeldformulier
2

Mogelijkheden en vervolgstappen

De mantelzorgconsulent bespreekt de mogelijkheden en vervolgstappen met u. 

3

Persoonlijk gesprek

De mantelzorgconsulent komt bij u thuis. We verkennen uw wensen en behoeften. U kunt ook langskomen op locatie.  

4

Ondersteuning

U ontvangt de gewenste ondersteuning. Ook krijgt u een vast aanspreekpunt. Dat werkt wel zo fijn.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.