Mantelzorgondersteuning

U bent mantelzorger. Dan is het goed om te weten dat er ook steun voor u is. Als mantelzorger wilt u goed voor de ander zorgen. Dat kan soms best ingewikkeld zijn. Onze mantelzorg consulenten helpen u de zorglast wat te verlichten.

Zorg aanvragen Zorg aanvragen

Wat voor regelingen zijn er? Hoe houdt u uw administratie op orde? Hoe combineert u werk met uw mantelzorgtaken en zijn er vergoedingen waar u als mantelzorger gebruik van kunt maken? Antwoord op deze vragen en hulp bij andere praktische zaken, krijgt u via de mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorgondersteuning van Carinova. 

Mantelzorgondersteuning

Als Mantelzorger wilt u zo goed mogelijk voor de ander zorgen. Dat vraagt veel van u en daarom is het van belang uw eigen grenzen te bewaken en uw eigen leven zo goed mogelijk te combineren zonder uzelf voorbij te lopen. Door u op maat te laten ondersteunen kunt u op uw eigen wijze blijven zorgen voor uw naaste, hier voldoening uit halen en dit vol blijven houden. 

Mantelzorgconsulent

De mantelzorgconsulent adviseert en informeert u over alles wat met mantelzorg te maken heeft. U kunt er terecht met vragen over bijvoorbeeld zorgverlof, contact met lotgenoten of administratieve ondersteuning. We leggen procedures uit en verwijzen u door naar de juiste instanties, als dat nodig is.  

Mantelzorgwaardering

Uw inzet voor de zorg van een naaste wordt erg gewaardeerd. Daarom reikt de gemeente eens per jaar een extraatje uit aan mantelzorgers, ook wel een mantelzorgcompliment genoemd. Per gemeente verschilt de waarde van dit compliment. Op deze kaart ziet u hoe uw gemeente mantelzorgers in 2021 waardeerde.

Agenda

10
nov
Dag van de Mantelzorg Hardenberg
10.00 tot 22.00
lees verder
14
sep
Insectensafari voor Jonge Mantelzorgers
13.30 tot 16.00
lees verder
27
sep
Kracht van Herinneringen Deventer (najaar)
11.00 tot 13.00
lees verder
21
sep
Wereld Alzheimer Dag Hardenberg
10.00 tot 22.00
lees verder
13
sep
Voor Jou - Jonge Mantelzorgers Staphorst
15.30 tot 17.00
lees verder
Bekijk alle agendaitems
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.