Wonen met een lichamelijke zorgvraag

Kunt u niet meer thuis wonen door een lichamelijke aandoening of een ernstige of chronische ziekte? Dan woont u bij Carinova zo thuis mogelijk. Tijdelijk of permanent. In onze groepswoningen en appartementen vindt u een vertrouwde, huiselijke omgeving. Met altijd hulp, zorg of behandeling dichtbij.

Zorg aanvragen

Wonen met een lichamelijke zorgvraag bij Carinova

Wonen bij Carinova kan in verschillende woonvormen. Dit hangt af van de hoeveelheid zorg of verpleging die u nodig heeft. In onze tweekamerappartementen of kleinschalige groepswoningen woont u ‘zo thuis mogelijk’. Waar u ook komt te wonen, bij ons mag u zijn wie u bent, leven zoals u wilt. Met niet alleen de zorg die u op dat moment nodig heeft. Ook met vele activiteiten. Uw leven gaat zoveel mogelijk gewoon verder. 

  • Vertrouwd en huiselijk wonen
  • Aandacht voor wie u bent
  • Deur staat open voor familie en contacten

Een herkenbaar thuis

Wonen is meer dan alleen een prettige woning. Daarom is er in onze woonzorglocaties ook voldoende ruimte voor ontmoeting. Zo kunt u vanuit uw appartement de dagbesteding bezoeken. Of een kop koffie drinken in het restaurant. Op de groepswoningen kunnen bewoners meedoen in het huishouden of met activiteiten. U heeft bij ons een appartement of een eigen zit-slaapkamer in een groepswoning. 

Appartement  

U woont in een van onze appartementen zo vertrouwd mogelijk. De tweekamerappartementen liggen in een van onze woonzorglocaties. U heeft een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. De woonkamer heeft een kleine keuken. Zo kunt u ontbijten of koffie of thee drinken met uw bezoek. Het restaurant zorgt voor gezonde, warme maaltijden. Wij helpen u bij het schoonhouden van het appartement en bij de was. 

Kleinschalig wonen  

Heeft u intensieve zorg nodig? Dan zijn onze kleinschalige groepswoningen geschikt voor u. Samen met een aantal bewoners vormt u een huishouden. U slaapt in uw eigen zit-slaapkamer. Ingericht met geliefde meubels en voorwerpen wordt dit snel een eigen plek. In de huiskamer ontmoet u vertrouwde gezichten. Hier beleeft u het huishouden en activiteiten. We gaan daarbij uit van wat u nog wel kunt. Bewoners helpen bijvoorbeeld met het menu, koken of tafeldekken. De dag biedt structuur, maar daarbinnen volgt u uw eigen dagritme. Hulp, zorg of behandeling zijn altijd dichtbij. 

Onze zorgmedewerkers zijn er voor deskundige, medische en intensieve zorg op maat. Maar vooral met aandacht voor welzijn werken we aan meer plezier in de dag. Al onze 9 locaties voor wonen met een lichamelijke zorgvraag hebben een eigen sfeer en karakter. Kom gerust eens langs.  

Onze locaties

De Hartkamp

De Hartkamp

Raalte

Bekijk deze locatie
Diessenplas

Diessenplas

Holten

Bekijk deze locatie
Het Averbergen

Het Averbergen

Olst

Bekijk deze locatie
Huize Salland

Huize Salland

Colmschate

Bekijk deze locatie
Park Braband

Park Braband

Schalkhaar

Bekijk deze locatie
Graaf Florishof

Graaf Florishof

Deventer

Bekijk deze locatie
Sparrenheuvel

Sparrenheuvel

Diepenveen

Bekijk deze locatie
Sint Willibrord

Sint Willibrord

Olst

Bekijk deze locatie

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

Neem een kijkje

In heldere stappen zorg regelen

1

Aanvragen woonzorg

Neem contact op met onze zorgadviseurs via 0900 - 8662. Zij vertellen u wat er mogelijk is in wonen en zorg. En wat uw eerste stap is.

2

Indicatie Wlz

Om woonzorg vergoed te krijgen, is een indicatie nodig van het CIZ. De gemeente kan u helpen bij de aanvraag.

3

Aanvraag indienen

Als de indicatie rond is, kunt u woonzorg aanvragen. Onze zorgadviseurs weten precies hoe dit moet. Ze helpen u graag.

4

Verhuizen

Op veel locaties is een wachtlijst. Wacht u op een plek? Dan ondersteunen wij u thuis.

Gerelateerde diensten

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.