Gezelligheid & ontmoeting

Is het stil bij u thuis en verveelt u zich vaker dan u zou willen. Voelt u zich alleen? Soms kan dat een onprettig gevoel geven. Misschien wilt u meer mensen leren kennen, maar vindt u dat moeilijk. Op deze pagina vertellen we hoe wij u kunnen helpen. Bekijk ons advies voor nieuwe, gezellige contacten en fijne gesprekken. Ook vindt u hier nuttige links met informatie.

Onze hulp bij Gezelligheid & ontmoeting

Thuizz-gesprek

Een heerlijk kletspraatje, of een luisterend oor. Wij zitten voor u klaar.

#

Thuizz-tablet

Videobellen met de kleinkinderen, een e-mail sturen naar die oude buur, of het laatste nieuws lezen.

#

Dagbesteding

Wij bieden activiteiten die een aanvulling zijn op uw dagelijks leven.

#

Geestelijke verzorging

Soms verandert uw leven plotseling. U komt in een andere levensfase, krijgt te maken met ziekte, (naderend) overlijden of er gebeurt iets anders wat u diep raakt. Hierdoor kan het u teveel worden of kunt u ineens anders tegen het leven aan gaan kijken. Er komen misschien vragen bij u op die u eerder niet gehad hebt. U kunt met de geestelijk verzorger praten over deze vragen en gevoelens die u bezighouden.  

#

Mantelzorgondersteuning

Onze mantelzorg consulenten helpen u de zorglast wat te verlichten.

#

Vrijwillige Ondersteuning Thuis

De Vrijwillige Ondersteuning Thuis helpt mensen met dementie, lichamelijke of verstandelijke beperkingen, of andere kwetsbaarheden.

#

Zwemmen

Actief, ontspannen én gezellig. Probeer gratis lessen uit bij het zwembad in uw buurt.

#

Dagtochten met de bus

Een museum of concert bezoeken. Of er lekker een dagje op uit met de bus. Ook als u slecht ter been bent.

#

Go mingle - platform voor vriendschap & uitjes

Ontmoet nieuwe mensen door samen leuke uitjes te ondernemen.

#

Niet meer alleen

Is het stil bij u thuis, verveelt u zich vaker dan u zou willen of voelt u zich alleen? Als deze gevoelens langer aanhouden, geeft dat geen fijn gevoel. Daar willen we u graag bij helpen. Wij hebben diensten die er op zijn gericht om met elkaar in contact te komen. Zoals de dagbesteding.

Zelfs als u wel mensen om u heen heeft, kunt u zich alleen voelen. Dat is niet gek. Het kan fijn zijn om over deze gevoelens te praten. Dat kan via onze praatjeslijn voor Carinova leden.

Wilt u juist uw netwerk uitbreiden, u inzetten voor een ander en een actief en zinvol leven ervaren? Dan zou de rol van vrijwilliger bij Carinova misschien iets voor u zijn. Onze vrijwilligers zijn heel waardevol voor ons.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de onderstaande websites:

Verhalen gerelateerd aan eenzaamheid

Lees meer over eenzaamheid
Hond Uitlaten Artikel

Voor even een hond in uw leven? Word OOPOEH!

Wat is er fijner dan op een zonnige herfstdag een lekkere wandeling door het bos of park te maken?! ‘Maar liever niet alleen’, horen we vaak van de cliënten van Carinova. Stichting OOPOEH koppelt senioren aan een oppashond in de buurt en draagt op die manier bij aan een triple winsituatie. De 55+ hondenliefhebber heeft weer de gezelligheid van een huisdier om zich heen, de hond krijgt alle aandacht en liefde én het baasje van de hond een betrouwbare oppas in de buurt.

10 oktober
Online Veiligheid Artikel

Bescherm u tegen online oplichting

We maken het bij Carinova steeds vaker mee. Cliënten die vertellen dat ze online zijn opgelicht. Verschrikkelijk! Natuurlijk zijn wij er om voor u te zorgen, maar wij zorgen ook op andere gebieden graag voor u. Daarom vandaag een artikel met diverse tips hoe u online oplichting voorkomt. Of beter nog, hoe blijft u online zonder problemen?

27 september
Dichtbij 2022 Coverfoto Low Respdf (1) Artikel

De dagbesteding

Niet-geïndiceerde dagbesteding biedt mensen met beginnende dementie een fijne dag. Ook ontlast het mantel-zorgers. Carinova-medewerker Annemiek Groen treft wekelijks een vaste groep deelnemers. Zo ook mevrouw Vrieling. Haar favoriete bezigheden? Breien en bingo!

1 maart
20230525 104055164 Ios Verhaal

Gezelligheid in de Orchideeën Hoeve

Donderdag 25 Mei was het eindelijk zover: ons uitje naar de Orchideeën Hoeve. Met meer dan 80 enthousiaste deelnemers in twee volle bussen, vertrokken we naar dit prachtige plekje. Het beloofde een gezellige dag te worden, en dat werd het zeker!

31 mei
Meer lezen over gezelligheid & ontmoeting
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.