Vrijwillige Ondersteuning Thuis

Vrijwillige Ondersteuning Thuis is er voor mensen die thuis wonen. De hulp is vergelijkbaar met de steun die je krijgt van een partner, huisgenoten, familie, vrienden of kennissen. 

Ondersteuning aanvragen

Sommige mensen hebben een beperkt netwerk en kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Dan kan de Vrijwillige Ondersteuning Thuis iets voor u zijn. Het doel is om gezelschap en ontspanning te bieden.

Daarnaast kunt u als mantelzorger een beroep doen op de Vrijwillige Ondersteuning Thuis om even ontlast te worden. Tussen de hulpvrager en de vrijwilliger ontstaat een gelijkwaardige relatie, een band waar beiden wat aan hebben.

Sociaal contact

Sociaal contact is voor iedereen van belang. Interesse in een maatje? De vrijwilligerscoördinator komt thuis kennismaken en denkt met u mee, wie weet kan een vrijwilliger uitkomst bieden.

De vrijwilligers van de Vrijwillige Ondersteuning Thuis zijn er voor mensen, die in verband met een ziekte of beperking extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Een vrijwilliger kan bijvoorbeeld samen met u een boodschap doen, wandelen, een spelletje spelen of koken. Belangrijk is dat de hulpvrager en vrijwilliger samen iets doen waar ze allebei blij van worden. Een vrijwilliger kan ook een mantelzorger ontlasten. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor hulpvragers en als vrijwilliger kan dit een groot gevoel van voldoening opleveren.

Bij u thuis

Wanneer u ondersteuning heeft aangevraagd komt de coördinator van de Vrijwillige Ondersteuning Thuis bij u langs. Samen bespreekt u uw hulpvraag, wensen en behoeften. Zo krijgt de coördinator een helder beeld van de situatie.

Is een vrijwilliger een passende oplossing voor u? Dan gaat de coördinator op zoek naar een goede match.

Soms is een vrijwilliger niet de passende oplossing, dan kijkt de coördinator of andere partijen iets voor u kunnen betekenen.

Afspraken maken

Als er een match gevonden is, komt de vrijwilliger samen met de coördinator bij u thuis om kennis te maken. Is er een klik? Dan maakt u samen met de vrijwilliger de vervolg afspraken. U ziet elkaar bijvoorbeeld iedere twee weken of één keer in de maand, er zijn veel mogelijkheden. De coördinator blijft ondersteuning bieden op afstand en op maat. We gaan altijd uit van een geslaagde match. Mocht het toch niet klikken, dan gaat de coördinator opnieuw voor u op zoek.

Waar vindt u deze zorg

Vrijwillige thuiszorg is mogelijk in de gemeenten Deventer, Raalte en Staphorst.
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

In heldere stappen zorg regelen

1

Aanvragen Vrijwillige Ondersteuning Thuis

Neem contact op met Vrijwillige Ondersteuning Thuis via 0570-518181 om uw situatie te bespreken.

2

Intake bij u thuis

Een collega van Vrijwillige Ondersteuning Thuis komt bij u thuis langs om uw situatie te bespreken. Samen bespreken we uw hulpvraag, wensen en behoeften.

3

Een vrijwilliger die bij u past

Is Vrijwillige Ondersteuning Thuis een passende oplossing voor u? Dan gaan we op zoek naar een vrijwilliger die bij u past.

4

Kennismaking

Samen met de vrijwilliger komen we bij u langs. Is er een klik? Dan worden er afspraken gemaakt. De vrijwilliger komt één keer per week of één keer per twee weken bij u langs.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.