Voor even een hond in uw leven? Word OOPOEH!

Wat is er fijner dan op een zonnige herfstdag een lekkere wandeling door het bos of park te maken?! ‘Maar liever niet alleen’, horen we vaak van de cliënten van Carinova. Stichting OOPOEH koppelt senioren aan een oppashond in de buurt en draagt op die manier bij aan een triple winsituatie. De 55+ hondenliefhebber heeft weer de gezelligheid van een huisdier om zich heen, de hond krijgt alle aandacht en liefde én het baasje van de hond een betrouwbare oppas in de buurt.

Samen er op uit voor een herfstwandeling

Een soort datingbureau dat honden en 55+-ers matcht; dat is wat stichting OOPOEH doet. Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) bestaat 10 jaar en is actief door heel Nederland. Voor mensen die van honden houden, maar niet (meer) de volledige zorg willen dragen, is OOPOEH een uitkomst!

‘Gezellig, die trippelende pootjes!’

Na het overlijden van een partner of huisdier kunnen mensen zich alleen voelen; geen reuring om u heen of iemand die op u wacht als u thuiskomt. Ook de drempel om toch naar buiten te gaan, lijkt hoger geworden. Niet alleen zorgt het knuffelen, wandelen en praten tegen een hond bij hondenliefhebbers voor gezelligheid, ook helpt het tegen piekeren én zorgt het voor ontspanning.

Vind een oppashond die bij u past

Een team van koppelaars van stichting OOPOEH helpt bij het vinden van een passende match. Iedereen die 55 jaar of ouder is, kan zich aanmelden. Het werkt eenvoudig. Op OOPOEH.nl kunt u op postcode zoeken naar een geschikte match in de buurt. Heeft u een lieve en leuke hond gevonden? Dan volgt een persoonlijke ontmoeting met zowel de hond als het baasje.

OOPOEH is geen commerciële oppasdienst of uitlaatservice. De inschrijving is gratis en een OOPOEH hoeft ook nooit financieel bij te dragen aan de zorg van het dier.

‘Ik voel mij minder alleen en eenzaam’

Achter elke match zit vaak een persoonlijk verhaal. Zoals Theo, hij was 62 jaar toen zijn partner overleed. Een paar jaar later overleed ook zijn hond Ricky. Vanwege zijn leeftijd wilde hij niet meer aan een hond beginnen, maar via OOPOEH kwam hij in contact met oppashondje Bickel...

Een klein kwispelend lichtje in zijn leven. Inmiddels wandelt Theo wekelijks met Bickel: gezellig en goed voor zijn gezondheid. Bovendien zorgt de ronddravende hond ervoor dat Theo makkelijker contact maakt met mensen onderweg.

Meer informatie of wilt u zich aanmelden?

Carinova Thuizz is als ledenservice van Carinova altijd op zoek naar mooie initiatieven voor onze leden en cliënten. Wij zetten deze graag in de schijnwerpers. Dit artikel is daar een voorbeeld van. Wij hebben op geen enkele manier afspraken met de stichting OOPOEH, maar waarderen hun mooie platform.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van OOPOEH of bekijk dit filmpje met meer informatie.

Dit bericht is gelinkt aan enkele themas. Hier kunt u meer informatie vinden: Gezelligheid & ontmoeting
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.