Vallen voorkomen

Als u ouder word is de kans op vallen groter. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Met wat geluk houdt u er geen blijvende schade aan over, maar vaak heeft een val wel grotere gevolgen. Uit cijfers van Veiligheid NL blijkt dat zeker één op de drie ouderen minimaal één keer valt. In 40 tot 60 procent van de gevallen leidt een valpartij tot een lichamelijk letsel. 

Zo meld u zich aan

Ook als u niet eerder bent gevallen kan u hiervoor angst hebben. Door die angst kunt u in een vicieuze cirkel terechtkomen: u gaat minder bewegen, waardoor uw spierkracht en evenwicht afnemen. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Daarom helpen we u graag om de kans op een val te verkleinen.

De beste manier om het risico op vallen te verkleinen is het volgen van een valpreventief beweegprogramma. Maar nog niet iedereen hoeft een cursus te volgen om die reden vragen we u om enkele vragen te beantwoorden. Daarmee kunt u vaststellen of het zin heeft om naar een informatiebijeenkomst te komen. Ga naar "Beoordelen Valrisico”. Weet u al welke cursus u wilt volgen? Ga naar “Cursusaanbod” om u aan te melden.

Maakt u zich ondanks eerder genomen maatregelen ernstig zorgen om te vallen dan helpen we u graag met een Personenalarmering. Wanneer u letsel heeft overgehouden aan een val kunt u ook op de zorg van onze Thuiszorg of Huishoudelijke hulp rekenen wanneer dat nodig is. We ondersteunen op de manier die bij u en uw situatie past.

Bent u al bekend met een hoog valrisico en hebben diverse maatregelen u tot nu toe onvoldoende geholpen, dan kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut of ergotherapeut.

Beoordelen valrisico

Geef antwoord op de onderstaande vragen voor een beoordeling van uw valrisico. De mogelijke uitkomsten zijn: laag, verhoogd of hoog.

Gratis informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst is iedereen welkom die meer wil weten over vallen (voorkomen). Er is een deel theorie en we doen enkele kleine testen om u goed advies te kunnen geven.. Hierbij bespreken we wat u kunt doen om uw valrisico te verlagen. Bijvoorbeeld door het volgen van een valpreventie-cursus. Denkt u daarna dat de cursus iets voor u is? Dan kunt u zich eenvoudig ter plekke aanmelden. De kosten van het vervolg zijn afhankelijk van de locatie en uw zorgverzekeraar. Ook deze vragen stelt u op de gratis informatiebijeenkomst.

Volg een cursus

Bij Carinova bieden we cursusprogramma’s op drie niveaus. Welke cursus het beste bij u past leggen we graag uit tijdens een kennismakingsbijeenkomst. Meer informatie over de verschillende cursussen vindt u hieronder.

Cursusaanbod 2023

Plaats

Informatie-
bijeenkomst

Cursusdata

Cursus

Aanmelden

Deventer

11 januari 2024

05-02 t/m 06-05

In Balans

Uiterlijk 10 januari

Bathmen

8 december 2023

02-02 t/m 05-04

Vallen Verleden Tijd

Uiterlijk 7 december

Deventer

5 oktober 2023

23-10 t/m
27-11

Vallen Verleden Tijd

Aanmelding gesloten

Deventer

14 augustus 2023

11-09 t/m
07-12

In Balans

Aanmelding gesloten

Waar vindt u deze zorg

Voor valpreventie kunt u terecht bij onze behandelcentra in Deventer en Raalte
Waar vindt u deze zorg

In heldere stappen zorg regelen

1

Informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst is iedereen welkom die meer wil weten over vallen. Er is een theorie- en een praktijk- gedeelte. Samen bespreken we uw valrisico.

2

Verlaag uw valrisico

Voor elk risico-niveau is er een cursus die het beste bij u past. Wilt u actief aan de slag om uw valrisico te verminderen? Volg dan een cursus!

3

De cursus die bij u past

U meldt zich aan voor de cursus die bij u past. U ontvangt bericht over de cursusdata en locatie.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.