Cursus: Vallen verleden tijd

Met plezier uw dagelijkse dingen doen, zoals vrienden en familie bezoeken en een wandelingetje maken, wordt minder vanzelfsprekend als u bent gevallen of als u zich onzeker gaat voelen tijdens het lopen. Alle reden om het in een vroeg stadium aan te pakken of te voorkomen.

In 6 weken tijd meer vertrouwen in bewegen

De cursus Vallen Verleden Tijd is een bewezen effectief programma. Deelnemers geven aan dat ze zich minder onzeker voelen (69%) en het aantal valincidenten vermindert met bijna de helft.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding van onze fysiotherapeuten. In de eerste bijeenkomsten worden er op een hindernisbaan allerlei situaties van het dagelijks leven geoefend.

In de andere bijeenkomsten wordt het reactievermogen getraind en valtechnieken aangeleerd om bij een val (groot) letsel te voorkomen.

Voor wie? 

Deze cursus is geschikt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en zich onzeker voelen tijdens het lopen of een keer zijn gevallen. Voorwaarde voor deelnemers is dat ze tenminste 15 minuten kunnen lopen zonder rollator (stok kan wel).   

Informatiebijeenkomst

Voordat u deelneemt aan een van onze cursussen, nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst. Wij bieden diverse valpreventie-cursussen aan, om te kijken welke cursus het beste bij u past, heten we u van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst leggen we het verschil uit tussen de cursussen. We geven u aan de hand van een paar korte tests advies of deze cursus goed bij u past.

Cursusdata

 • 8 april tot 16 mei 2024 op maandagen en donderdagen
 • Elke maandag van 16:00 tot 17:30 uur
  Sporthal De Schalm, Dreef 1, 7414 EA Deventer
 • Elke donderdag van 15.30 - 17.00 uur
  Sporthal Keizerslanden, Lebuinuslaan 3 Deventer

Kosten & vergoeding

Deze cursus wordt door sommige aanvullende verzekeringen vergoed.

 • In Deventer betaalt u €50,- voor deze cursus.
 • In Raalte worden 100% van de cursuskosten door de gemeente vergoed, hierdoor is de cursus voor u kosteloos.

Aanmelden

 • Aanmelden kan per e-mail of telefonisch:
  E-mail: valpreventiedeventer@carinova.nl 
  Telefoon: Klantenservice Carinova 0900 8662
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.