Valpreventiecursus “In Balans"

Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. 

Voor wie?  

Deze cursus is met name geschikt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en zich onzeker voelen tijdens het lopen en graag hun evenwicht en kracht willen verbeteren. Voorwaarde voor deelnemers is dat ze ten minste 15 minuten buiten kunnen lopen, ook als dat met rollator is.  


In Balans is een groepscursus en bestaat uit:

  1. één vrijblijvende informatiebijeenkomst
  2. drie voorlichtingsbijeenkomsten
  3. tien weken trainingsbijeenkomsten

De voorlichtingsbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel. 

Cursuskalender | In Balans

Heeft u de informatiebijeenkomst bijgewoond? Of heeft u een rechtstreekse verwijzing van uw arts? Meld u dan aan voor deze cursus!

Start Cursus

Einde Cursus

Locatie(s) / bijzonderheden

Cursusdagen

17 september

13 december

Sparrenheuvel, Burgemeester Doffegnieslaan 2-A, 7431 BA Diepenveen

Eerste 3 bijeenkomsten zijn op dinsdag, 15.00-17.00 uur.

Daarna op dinsdagen  15.30-16.30 uur en vrijdagen 15.30-16.30 uur.

Aanmelden

Voor u zich kunt aanmelden voor een specifieke cursus willen we graag dat u eerst naar een (gratis) informatiebijeenkomst komt.

Hebt u al een informatiebijeenkomst bijgewoond dan kunt u zich aanmelden voor de cursus via: valpreventiedeventer@carinova.nl of bellen met 0900 8662, het algemene nummer van Carinova. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging

Kosten & vergoeding

De 3 voorlichtingsbijeenkomsten en 20 trainingsbijeenkomsten kosten in totaal 25 euro (inclusief cursusboek). Dat is slechts €0,92 per keer!

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.