Hulpmiddelen

De uitleen van verpleegartikelen en –hulpmiddelen verloopt vanaf 2019 via Medipoint.

Waar bent u verzekerd?
Vanaf 1 januari 2013 valt de kortdurende uitleen van hulpmiddelen onder de Zorgverzekeringswet. Dit verandert - met uitzondering van de loophulpmiddelen - niets aan de hulpmiddelen die verkrijgbaar zijn: dit is vanuit de basisverzekering geregeld en is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Het is het echter wel van belang waar u verzekerd bent. De eenvoudige loophulpmiddelen (krukken, looprek, wandelstok vierpoot en de rollator) zijn per  2013 verdwenen uit het basispakket. 

Wat betekent dit voor u?
Uiteraard kunt u bij de Thuiszorgwinkel terecht voor de gratis uitleen van diverse hulpmiddelen. Hierbij moet u denken aan een rolstoel, toiletverhoger, douchekruk of hoog/laagbed. Naast de uitleen, verhuren en verkopen wij diverse hulpmiddelen en verpleegartikelen.

Ook voor een loophulpmiddel kunt u bij de Thuiszorgwinkel terecht. U kunt een paar krukken of een rollator huren of kopen in de Thuiszorgwinkel bij u in de buurt of via de website van Medipoint. Voor de huur van Loophulpmiddelen betaalt u vooraf geen borg!

Afhankelijk van waar u verzekerd bent, zijn er mogelijk aanvullende afspraken gemaakt waardoor wij u een speciaal aanbod kunnen doen.

Thuiszorgwinkels en Uitleenpunten
Medipoint heeft Thuiszorgwinkels en Uitleenpunten door heel Nederland waar u een hulpmiddel voor  tijdelijk gebruik gratis kunt lenen, huren of kopen. Ook via de website van de Medipoint Thuiszorgwinkel kunt u een hulpmiddel lenen, huren of kopen.

Contact
U kunt telefonisch contact opnemen met de Medipoint klantenservice op 088 – 10 20 100 (gratis).

Daarnaast kunt u verpleegartikelen en –hulpmiddelen ook kopen en als u lid bent van het Carinova Servicepakket krijgt u hierop korting. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Bel dan 0900 86 62.

U zoekt een hulpmiddelencentrum bij u in de buurt?