Personenalarmering & alarmopvolging

Uw eigen huis. Een veilige en vertrouwde plek. Maar stel dat u komt te vallen tijdens het eten klaar maken. Of u voelt zich plotseling niet lekker. Met personenalarmering van Carinova kunt u met één druk op de knop in contact komen met de zorgcentrale. Zo kunt u veilig en vertrouwd thuis blijven wonen.  

Alarmering aanvragen

Personenalarmering- en alarmopvolging

Vanaf elke plek in uw huis kunt u met één druk op de knop hulp inroepen als dat nodig is. Er komt een spreekverbinding tot stand met de zorgcentrale. Afhankelijk van uw keuze maakt de zorgcentrale contact met één van uw contactpersonen (familie, buren of een mantelzorger) of met Carinova. Mocht de situatie er om vragen dan schakelt de zorgcentrale direct spoedeisende hulp in. De zorgcentrale is dag en nacht bereikbaar.

Opvolging door uw contactpersonen

U kiest zelf wie u, in geval van nood, komt helpen. De zorgcentrale waarschuwt één van uw contactpersonen die u aan ons heeft doorgegeven. Het is belangrijk dat uw contactpersonen bereikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat zij in het bezit zijn van een sleutel van uw woning zodat zij, in geval van nood, zelfstandig uw woning kunnen binnenkomen.

Wilt u dat er een zorgprofessional van Carinova bij u komt als u alarmeert? Kies dan voor Professionele alarmopvolging van Carinova.

Professionele alarmopvolging 

Slaat u alarm? In geval van nood schakelt de zorgcentrale zo snel mogelijk een zorgprofessional van Carinova in. U hoeft zelf geen contactpersonen op te geven. De opvolging van Carinova is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Sleutelkluis 

Als u gebruik maakt van Professionele Alarmopvolging, is een sleutelkluis met cijferslot verplicht. Uw huissleutel wordt zo op een veilige plaats bewaard. Met deze sleutel kan de zorgprofessional van Carinova bij u binnen komen. U kunt er zelf een aanschaffen, of een sleutelkluisje huren via FocusCura.

Mobiele aansluiting personenalarmering 

Personenalarmering werkt alleen in en om uw woning. Wilt u ook met een veilig gevoel de deur uit? Dan is mobiele alarmering* wat voor u. Met het digitale alarmeringshorloge kunt u overal in Nederland hulp inroepen. Wanneer u alarmeert, schakelt de zorgcentrale uw eigen contactpersoon (familie, buren of een mantelzorger) in.

* Met een mobiele aansluiting kan geen gebruik worden gemaakt van Professionele Alarmopvolging. 

Voordelen voor onze leden

Carinova Thuizz leden krijgen €2,- korting per maand op Professionele Alarmopvolging van Carinova. Tijdens het aanvraagproces kunt u aangeven dat u lid bent, of lid wil worden. U krijgt vanzelf korting op het tarief.

Als Carinova Thuizz lid ontvangt u een handige automatische buitenlamp. Deze kunt u ophangen naast uw voordeur. Zo kan onze zorgverlener na een oproep nog sneller bij u naar binnen. U vraagt de buitenlamp kosteloos aan door een e-mail te sturen naar thuizz@carinova.nl o.v.v. buitenlamp.

Waar vindt u deze zorg

Personenalarmering is aan te vragen in heel Nederland. Professionele Alarmopvolging bieden wij u aan in de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst en Zwolle
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

Neem een kijkje

In heldere stappen zorg regelen

1

Controleer uw verzekering

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt. Controleer hierbij welke zorgcentrale uw verzekeraar vergoedt.

2

Meest voorkomende centrales

De meeste verzekeraars werken met één vaste zorgcentrale. Voor welke zorgcentrale u kiest, is dus afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 

3

Kies uw contactpersoon

Bepaal vooraf wie u als contactpersoon wilt opgeven wanneer u alarm slaat. Dat kunnen familie, buren of mantelzorgers zijn. Optioneel kiest u voor opvolging door Carinova.

4

Aanvragen

Personenalarmering en Professionele alarmopvolging vraagt u rechtstreeks aan bij de zorgcentrale van uw zorgverzekeraar. U leest er meer over op deze pagina. 

Personenalarmering aanvragen
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.