Personenalarmering & alarmopvolging

Uw eigen huis. Een veilige en vertrouwde plek. Maar stel dat u komt te vallen tijdens het eten klaar maken. Of u voelt zich plotseling niet lekker. Met personenalarmering kunt u met één druk op de knop in contact komen met de zorgcentrale. Zo kunt u veilig en vertrouwd thuis blijven wonen.  

Alarmering aanvragen

Personenalarmering- en alarmopvolging

Vanaf elke plek in uw huis kunt u met één druk op de knop hulp inroepen als dat nodig is. Er komt een spreekverbinding tot stand met de zorgcentrale. Afhankelijk van uw keuze maakt de zorgcentrale contact met één van uw contactpersonen (familie, buren of een mantelzorger) of met Carinova. Mocht de situatie er om vragen dan schakelt de zorgcentrale direct spoedeisende hulp in. De zorgcentrale is dag en nacht bereikbaar.

Opvolging door uw contactpersonen

U kiest zelf wie u, in geval van nood, komt helpen. De zorgcentrale waarschuwt één van uw contactpersonen die u aan ons heeft doorgegeven. Het is belangrijk dat uw contactpersonen bereikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat zij in het bezit zijn van een sleutel van uw woning zodat zij, in geval van nood, zelfstandig uw woning kunnen binnenkomen.

Wilt u dat er een zorgprofessional van Carinova bij u komt als u alarmeert? Kies dan voor Professionele alarmopvolging van Carinova.

Professionele alarmopvolging 

Slaat u alarm? In geval van nood schakelt de zorgcentrale zo snel mogelijk een zorgprofessional van Carinova in. U hoeft zelf geen contactpersonen op te geven. De opvolging van Carinova is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Sleutelkluis 
Als u gebruik maakt van Professionele Alarmopvolging, is een sleutelkluis met cijferslot verplicht. Uw huissleutel wordt zo op een veilige plaats bewaard. Met deze sleutel kan de zorgprofessional van Carinova bij u binnen komen. 

Aanvragen

Alle aanmeldingen voor personenalarmering lopen via FocusCura.

Voor vragen over de aanmelding verwijzen we u graag naar de klantenservice van FocusCura.

Voordelen voor onze leden

Carinova Thuizz leden krijgen €2,- korting per maand op Professionele Alarmopvolging van Carinova. Tijdens het aanvraagproces kunt u aangeven dat u lid bent, of lid wil worden. U krijgt vanzelf korting op het tarief.

Als Carinova Thuizz lid ontvangt u een handige automatische buitenlamp. Deze kunt u ophangen naast uw voordeur. Zo kan onze zorgverlener na een oproep nog sneller bij u naar binnen. U vraagt de buitenlamp kosteloos aan door een e-mail te sturen naar thuizz@carinova.nl o.v.v. buitenlamp.

Waar vindt u deze zorg

Personenalarmering is aan te vragen in heel Nederland. Professionele Alarmopvolging bieden wij u aan in de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst en Zwolle
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

Neem een kijkje

In heldere stappen zorg regelen

1

Alarmering aanvragen

Het aanvragen van personen-alarmering verloopt via FocusCura. Afhankelijk van uw verzekeraar kiest u een van beide aanmeldformulieren.

2

Verzekerd bij Achmea

Bent u verzekerd bij een van de labels van Achmea zoals Zilveren Kruis, Interpolis of FBTO?

Aanvragen Achmea
3

Overige verzekeraars

Bent u bij een andere maatschappij verzekerd zoals Salland Zorgverzekeringen, Univé of VGZ?

Aanvragen overige verzekeraars
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.