Personenalarmering & alarmopvolging

Maakt u zich wel eens zorgen over uw eigen veiligheid in huis? Wat gebeurt er als u ten val komt, of misschien wel erger? Personenalarmering neemt deze zorg voor u weg en geeft u het vertrouwen om uw leven weer te leven zoals u dat wilt.

Alarmering aanvragen Alarmering aanvragen

Veilig en vertrouwd

Met Personenalarmering kunt u op elk moment hulp inroepen als dat nodig is. Dat geeft u de zekerheid dat u in noodsituaties altijd contact kunt maken met de buitenwereld.

U krijgt een kleine zender met een drukknop die u om uw hals of pols kunt dragen. Wanneer u op de noodknop drukt, krijgt u de zorgcentrale te spreken. De zorgcentrale vraagt u wat er aan de hand is. En neemt dan contact op met uw eigen contactpersoon. Dit kan familie, een buurvrouw of een mantelzorger zijn. Mocht de situatie daar om vragen dan schakelen zij direct spoedeisende hulp in.

De zorgcentrale is altijd bereikbaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag. U kunt dus op elk moment om hulp vragen. 

Paragraaf afbeelding

Mobiele aansluiting personenalarmering 

Personenalarmering werkt alleen in en om uw woning. Wilt u ook met een veilig gevoel de deur uit? Dan is mobiele alarmering wat voor u. Met het digitale alarmeringshorloge kunt u overal in Nederland hulp inroepen. Wanneer u alarmeert, schakelt de zorgcentrale uw eigen contactpersoon (familie, buren of een mantelzorger) in. Buiten uw woning kan geen gebruik worden gemaakt van Professionele Alarmopvolging. 

Paragraaf afbeelding

Professionele Alarmopvolging

Wanneer u alarmeert, schakelt de zorgcentrale uw eigen contactpersoon (familie, buren of een mantelzorger) in. Wilt u dat er een zorgprofessional van Carinova bij u komt als u alarmeert? Kies dan voor Professionele Alarmopvolging. Carinova is in dat geval uw contactpersoon voor de alarmopvolging.  

Sleutelkluis 

Maakt u gebruik van Professionele Alarmopvolging door Carinova? Na een melding is het belangrijk dat wij uw woning zo snel mogelijk kunnen betreden. Daarom is een sleutelkluis met cijferslot verplicht. 

Paragraaf afbeelding

Voor onze leden

Carinova Thuizz leden krijgen van ons een handige automatische buitenlamp. Deze kunt u ophangen naast uw voordeur. Zo kan onze zorgverlener na een oproep nog sneller bij u naar binnen. Bent u nog geen lid van Carinova Thuizz? Meld u hier aan.

U vraagt de buitenlamp kosteloos aan door een email te sturen naar thuizz@carinova.nl o.v.v. buitenlamp. Vermeldt hierbij uw persoonlijke gegevens en adres. 

Waar vindt u deze zorg

Personenalarmering is aan te vragen in heel Nederland. Professionele Alarmopvolging bieden wij u aan in de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst en Zwolle
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

In heldere stappen zorg regelen

1

Controleer uw verzekering

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt. Controleer hierbij welke zorgcentrale uw verzekeraar vergoedt.

2

Meest voorkomende centrales

De meeste verzekeraars werken met één gecontracteerde zorgcentrale. Voor welke zorgcentrale u kiest, is dus afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 

3

Aanvragen

Personenalarmering en Professionele Alarmopvolging vraagt u rechtstreeks aan bij de gecontracteerde centrale van uw zorgverzekeraar. U leest er meer over op de pagina Personenalarmering aanvragen 

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.