Vallen voorkomen

Stevig op de benen staan en u zeker voelen tijdens het lopen is belangrijk om leuke dingen te kunnen doen. Bijvoorbeeld op vakantie gaan, bij familie en vrienden op bezoek gaan, sporten en tuinieren.

Met het ouder worden zijn er echter vaker problemen op met bewegen, lopen en balans houden en neemt de kans op vallen toe. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw leven. Gelukkig kunt u veel doen om vallen te voorkomen.

Scroll naar beneden voor meer informatie.

Direct aanmelden

Waarom vallen voorkomen?

Ook als u niet eerder bent gevallen kan u hiervoor angst hebben. Door die angst kunt u in een vicieuze cirkel terechtkomen: u gaat minder bewegen, waardoor uw spierkracht en evenwicht afnemen. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Daarom helpen we u graag om de kans op een val te verkleinen.

De beste manier om het risico op vallen te verkleinen is het volgen van een valpreventief beweegprogramma. Maar nog niet iedereen hoeft een cursus te volgen. Om die reden vragen we u om enkele vragen te beantwoorden. Daarmee kunt u vaststellen of het zin heeft om naar een informatiebijeenkomst te komen. Ga naar "Beoordelen Valrisico”. Weet u al welke cursus u wilt volgen? Ga naar “Cursusaanbod” om u aan te melden.

Maakt u zich ondanks eerder genomen maatregelen ernstig zorgen om te vallen dan helpen we u graag met een Personenalarmering. Wanneer u letsel heeft overgehouden aan een val kunt u ook op de zorg van onze Thuiszorg of Huishoudelijke hulp rekenen wanneer dat nodig is. We ondersteunen op de manier die bij u en uw situatie past.

Bent u al bekend met een hoog valrisico en hebben diverse maatregelen u tot nu toe onvoldoende geholpen, dan kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut of ergotherapeut.

Beoordeel uw valrisico

Geef antwoord op de onderstaande vragen voor een beoordeling van uw valrisico. De mogelijke uitkomsten zijn: laag, verhoogd of hoog.

Gratis informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst is iedereen welkom die meer wil weten over vallen (voorkomen). Er is een deel theorie en we doen enkele kleine testen om u goed advies te kunnen geven. Hierbij bespreken we wat u kunt doen om uw valrisico te verlagen.

Bijvoorbeeld door het volgen van een valpreventie-cursus. Denkt u daarna dat de cursus iets voor u is? Dan kunt u zich eenvoudig ter plekke aanmelden. De kosten van het vervolg zijn afhankelijk van de locatie en uw zorgverzekeraar. Ook deze vragen stelt u op de gratis informatiebijeenkomst.

In onze agenda vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. 

Volg een cursus

Een van de meest succesvolle manieren om het risico op vallen te verminderen (tot wel 60 procent), is het volgen van een beweegprogramma. Bij Carinova bieden we beweegprogramma’s op drie niveaus. Welk cursusniveau het beste bij u past leggen we graag uit tijdens een informatiebijeenkomst. 

Bekijk onze agenda.

Waar vindt u deze zorg

Voor valpreventie kunt u terecht bij onze behandelcentra in Deventer en Raalte
Waar vindt u deze zorg

In heldere stappen zorg regelen

1

Bepaal uw valrisico

Voor elk valrisico-niveau is er een cursus die het beste bij u past. Doe de test op deze pagina en bepaal uw valrisico.

2

Informatie-bijeenkomst

Heeft u een verhoogd valrisico? Woon dan een informatiebijeenkomst bij.

Bekijk de agenda
3

Aanmelden voor een cursus

Heeft u al eerder een informatiebijeenkomst bijgewoond? Meld u dan rechtstreeks aan voor de juiste cursus.

Bekijk de agenda

Agenda

06
aug
Informatiebijeenkomst - Vallen voorkomen (Diepenveen)
15.00 tot 16.30
lees verder
22
aug
Informatiebijeenkomst - Vallen voorkomen (Colmschate)
15.00 tot 16.30
lees verder
17
sep
Valpreventiecursus “In Balans"
15.00 tot 16.30
lees verder
19
sep
Cursus: Vallen verleden tijd
16.00 tot 17.30
lees verder
Bekijk alle agendaitems
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.