Vallen

Met plezier dagelijkse dingen doen, zoals vrienden en familie bezoeken en een wandelingetje maken, wordt minder vanzelfsprekend als u bent gevallen of als u uzelf onzeker voelt tijdens het lopen. Wij helpen u graag uw zelfvertrouwen terug te winnen. Zo kunt u blijven doen wat u graag doet. Bekijk ons cursusaanbod.

Onze hulp bij Vallen

Personenalarmering & alarmopvolging

Veilig en vertrouwd in uw eigen huis. Personenalarmering kan u daarbij helpen.

#

Thuiszorg

We bieden bij u thuis verzorging en verpleging op maat. Zodat u zo lang mogelijk prettig thuis kunt wonen.

#

Huishoudelijke hulp

Onze thuishulpen helpen u wanneer u uw huishoudelijke taken (tijdelijk) niet meer zelf kunt verrichten.

#

Hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig of vragen over aanpassingen in uw huis? Wij helpen u graag op weg.

#

Valpreventie door behandelcentrum

Dagelijks overlijden 13 mensen, meestal ouderen, door een val (CBS, 2018). Vallen is geen uitzondering. Door op uw gezondheid te letten, voldoende te bewegen, veiligheid in het oog te houden en de woning op een goede manier in te richten kunt u het risico op valpartijen verminderen.

#

Vallen

Als u ouder word is de kans op vallen groter. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Met wat geluk houd u er geen blijvende schade aan over, maar vaak heeft een val wel grotere gevolgen. Uit cijfers van Veiligheid NL blijkt dat zeker één op de drie ouderen minimaal één keer valt. In 40 tot 60 procent van de gevallen leidt een valpartij tot een lichamelijk letsel. 

Ook als u niet eerder bent gevallen kan u hiervoor angst hebben. Door die angst kunt u in een vicieuze cirkel terechtkomen: u gaat minder bewegen, waardoor uw spierkracht en evenwicht afnemen. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Daarom helpen we u graag om de kans op een val te verkleinen. Bekijk hiervoor ons cursusaanbod.

De zorg van Carinova bij vallen

Met de juiste voorbereiding is een val te vermijden. Daarom hebben we meerdere deskundigen op het gebied van valpreventie. Door middel van trainingen of persoonlijke begeleiding leren we u hoe u vallen kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door uw beenspieren en evenwicht te trainen, of door uw huis slim in te richten. Ook leert u wat u tijdens een val kunt doen om de val te breken, en hoe u na een val weer opstaat en hulp inschakelt.

Na een val

Thuiswonen is het prettigst zonder zorgen. Maakt u zich zorgen om te vallen? We helpen u graag met de aanvraag van een persoonsalarm. Met Personenalarmering kunt u op elk moment hulp inroepen als dat nodig is. Dat geeft u de zekerheid dat u in noodsituaties altijd contact kunt maken met de buitenwereld.

Wanneer u letsel heeft overgehouden aan een val kunt u ook op de zorg van onze Thuiszorg of Huishoudelijke Hulp rekenen wanneer dat nodig is. We ondersteunen op de manier die bij u en uw situatie past.

 

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.