Thema: Vallen voorkomen

Elke 5 minuten komt er een 65-plusser na een val in het ziekenhuis. De kans om te vallen neemt na deze leeftijd snel toe. Door op uw gezondheid te letten, voldoende te bewegen, veiligheid in het oog te houden en de woning op een goede manier in te richten kunt u de kans op valpartijen verminderen. 

Onze hulp bij Thema: Vallen voorkomen

Vallen

Als u ouder word is de kans op vallen groter. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Met wat geluk houdt u er geen blijvende schade aan over, maar vaak heeft een val wel grotere gevolgen. Uit cijfers van Veiligheid NL blijkt dat zeker één op de drie ouderen minimaal één keer valt. In 40 tot 60 procent van de gevallen leidt een valpartij tot een lichamelijk letsel. 

Ook als u niet eerder bent gevallen kan u hiervoor angst hebben. Door die angst kunt u in een vicieuze cirkel terechtkomen: u gaat minder bewegen, waardoor uw spierkracht en evenwicht afnemen. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Daarom helpen we u graag om de kans op een val te verkleinen. 

Na een val

Thuiswonen is het prettigst zonder zorgen. Maakt u zich zorgen om te vallen? We helpen u graag met de aanvraag van een persoonsalarm. Met Personenalarmering kunt u op elk moment hulp inroepen als dat nodig is. Dat geeft u de zekerheid dat u in noodsituaties altijd contact kunt maken met de buitenwereld.

Wanneer u letsel heeft overgehouden aan een val kunt u ook op de zorg van onze Thuiszorg of Huishoudelijke Hulp rekenen wanneer dat nodig is. We ondersteunen op de manier die bij u en uw situatie past.

 

Agenda

13
mei
Informatiebijeenkomst - Vallen voorkomen (Deventer)
15.00 tot 16.30
lees verder
10
jun
Cursus: Vallen verleden tijd
16.00 tot 17.30
lees verder
Bekijk alle agendaitems
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.