Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis wonen en contacten blijven onderhouden met hun eigen omgeving. Als mantelzorger komt er veel op u af. Het kost tijd en energie om de zorg en ondersteuning af te stemmen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven.

Als waardering voor de mantelzorg die u verleent, komen veel gemeenten daarom met een kleine tegemoetkoming. De waardering verschilt per gemeente. Hieronder leest u wat u kunt verwachten en hoe u de waardering kunt aanvragen in de gemeenten, waar Carinova mantelzorgondersteuning aanbiedt.

Deventer
In de gemeente Deventer worden rondom de Dag van de Mantelzorg (op 10 november) diverse activiteiten aangeboden aan mantelzorgers. Daarnaast stort de gemeente als blijk van waardering jaarlijks €75 op dé Deventer Doet pas voor mantelzorgers. Met deze Deventer Doet pas kunt u betalen en profiteren van voordeel bij heel veel aangesloten winkels en zaken in Deventer. Extra informatie, voorwaarden en aanvragen van de pas via dedeventerdoetpas.nl/aanvragen-mantelzorgwaardering

Hardenberg
In de gemeente Hardenberg wordt ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg (op 10 november) een voorstelling aangeboden aan mantelzorgers. Daarnaast biedt de gemeente mantelzorgers, die woonachtig zijn in de gemeente in deze periode een cadeaubon aan. Aanvragen is weer mogelijk gedurende in het najaar.
Meer informatie vindt u op www.hardenberg.nl/mantelzorg

Ommen
De gemeente Ommen biedt Mantelzorgers, die woonachtig zijn in de gemeente een Ommer cadeaubon aan. Aanvragen is mogelijk gedurende een bepaalde periode in het najaar. 
Meer informatie vindt u op www.ommen.nl/mantelzorgwaardering.

Raalte
De gemeente Raalte biedt als blijk van waardering voor mantelzorgers activiteiten aan rondom de Dag van de Mantelzorg (10 november). Het programma vindt u te zijner tijd in onze agenda .

Staphorst
De gemeente Staphorst biedt eveneens activiteiten aan rondom de Dag van de Mantelzorg. Daarnaast kunnen hulpvragers voor hun mantelzorger(s) jaarlijks in oktober het Mantelzorgcompliment aanvragen. 
Meer informatie vindt u op deze webpagina van Carinova.

Andere gemeenten

Staat uw gemeente er niet bij? Check dan via of informeer bij uw eigen gemeente of u recht heeft op een mantelzorgwaardering.

Mantelzorgondersteuning

Bent u mantelzorger en kunt u hierbij ondersteuning gebruiken? Mantelzorgondersteuning Carinova is er voor informatie, advies en praktische ondersteuning.  Lees meer >

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.