Langdurige Zorg Thuis

In uw eigen huis blijven wonen, zelfs bij een groeiende behoefte aan zorg? Dat kan met de hulp van het Langdurige Zorg Thuis team! Het enige wat u nodig heeft, is een indicatie voor een Volledig Pakket Thuis (VPT). Het uitgangspunt: Thuis, tenzij…

Zorg aanvragen

Wat is het Volledig Pakket Thuis?

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) is een indicatie van zorg die wordt aangeboden aan ouderen die zorgbehoevend zijn maar toch kiezen om in hun veilige thuisomgeving te blijven in plaats van naar een woonzorglocatie te gaan. Deze nieuwe vorm van zorg bij u thuis heet Langdurige Zorg Thuis en omvat verschillende aspecten. Dit kan onder andere bestaan uit begeleiding, huishoudelijke ondersteuning, verzorging en verpleging, boodschappen, toezicht met alarmsystemen en andere technologie en in sommige gevallen zelfs vervoer.

Het VPT wordt op maat ingevuld zodat het aansluit op uw behoeften. Er is dus veel mogelijk en in gesprek kijken we samen wat bij u past. Vanuit het VPT wordt in ieder geval uw personenalarmering en sleutelkluis betaald door Carinova en mag u elke week voor €75 boodschappen bestellen bij de Albert Heijn. Dit is allemaal onderdeel van uw indicatie!

Daarnaast ontvangt u een Compaan tablet, speciaal ontworpen voor senioren. Deze digitale hulp toont onder andere afspraken, herinnert u aan bezoeken van zorgmedewerkers, maakt spelletjes en het bijwonen van kerkdiensten digitaal mogelijk.

 

Op maat gemaakt

Langdurige Zorg Thuis van Carinova is een op maat gemaakte combinatie van zorg-, welzijns- en servicediensten bij u thuis. Het stelt u in staat om met vertrouwde gezichten om u heen in uw eigen omgeving te blijven. Bij Langdurige Zorg Thuis kijken we naar wat u en uw eventuele mantelzorgers nodig hebben om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Hierbij kijken we niet alleen naar zorg, maar vooral ook naar wat u gelukkig maakt. Daar zetten we op in!

 

Paragraaf afbeelding

Het Langdurig Zorg Thuis team

Bij Langdurige Zorg Thuis komt een vast team zorg leveren. Dit team streeft naar een aangename leefsituatie in samenwerking met u en uw naasten. We kijken naar wat u zelf kan, hoe naasten u kunnen helpen en wat het team voor u kan betekenen. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden zodat de geboden ondersteuning goed aansluit bij uw behoeften. Er kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van technologie om een veilige verantwoorde thuisomgeving te waarborgen.

Het team bestaat onder andere uit leefondersteuners. De naam zegt het al: deze medewerkers ondersteunen u bij uw dagelijks leven. Leefondersteuners bieden welzijn, begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en in sommige gevallen ook verzorging.

Het doel is dat u zo comfortabel mogelijk in uw eigen huis kan blijven wonen.

 

Kosten Langdurige Zorg Thuis

Wanneer u een VPT­-indicatie heeft en dus recht op Langdurige Zorg Thuis, wordt deze vorm van zorg gefinancierd via een volksverzekering. Iedereen draagt bij aan deze kosten. Hierbij wordt een eigen bijdrage op basis van inkomen vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Wanneer u gebruikmaakt van het VPT­-pakket is uw eigen bijdrage altijd lager dan wanneer u verhuist naar een woonzorglocatie. Logisch, want u betaalt natuurlijk wel uw eigen woonkosten wanneer u thuis blijft wonen.

Hoe regel ik een VPT-indicatie voor Langdurige Zorg Thuis?

Het Volledig Pakket Thuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om daarvoor in aanmerking te komen, heeft u een Wlz-indicatie nodig. Onderaan op deze pagina is het stappenplan te vinden.

Handig om te lezen

Neem een kijkje

In heldere stappen zorg regelen

1

Ga naar de website van CIZ

De indicatie is aan te vragen bij het Centrum Indicatiestellingen Zorg (CIZ) via de website www.ciz.nl. De wijkverpleegkundige of casemanager kan daarbij helpen.

2

Wlz-check

Op de website vindt u de Wet langdurige zorg check. Deze check bestaat uit een aantal vragen die u dient in te vullen.

3

Wlz-indicatie

U kunt uw aanvraag indienen. Het CIZ onderzoekt of u recht heeft op een Wlz-indicatie.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.