Vrijwillige thuiszorg

Woont u thuis en heeft u dementie, een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, levensbedreigende of chronische ziekte? Kunt u wel wat extra hulp en aandacht gebruiken? En kunt u geen beroep doen op uw eigen sociale netwerk? Dan kan Vrijwillige thuiszorg wat voor u zijn. De Vrijwillige thuiszorg biedt gezelschap en ondersteuning als mantelzorg en/of vrienden ontbreken. Ook als mantelzorger kunt u een beroep doen op Vrijwillige thuiszorg om uzelf te ontlasten. 

Zorg aanvragen

Sociaal contact is voor iedereen van belang

Sociaal contact is voor iedereen van belang. Er kunnen dagen zijn dat u niemand spreekt of ziet. Soms heeft u extra hulp of aandacht nodig. Wanneer uw eigen netwerk geen uitkomsten biedt kijken we of een vrijwilliger de juiste oplossing voor u is.  

Onze vrijwilligers zijn er voor mensen met dementie, een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, levensbedreigende of chronische ziekte. Die extra hulp of aandacht nodig hebben omdat vrienden en familie ontbreekt. Of om de mantelzorger te ontlasten. Een vrijwilliger kan bijvoorbeeld samen met u boodschappen doen of wandelen. Een spelletje spelen? Samen koken? Er is veel mogelijk. 

Bij u thuis

Wanneer u Vrijwillige thuiszorg heeft aangevraagd komt er een collega van de Vrijwillige thuiszorg bij u thuis langs. Samen bespreken we uw hulpvraag, wensen en behoeften. Zo krijgen we een helder beeld van de situatie. En kijken we of een vrijwilliger de passende oplossing is.  

Soms is een vrijwilliger niet de passende oplossing voor u. We kijken dan of andere partijen iets kunnen betekenen. Is een vrijwilliger wel een passende oplossing voor u? Dan gaan wij op zoek naar een vrijwilliger die bij u past.  

Eén keer per week

Als er een vrijwilliger is gevonden komt de vrijwilliger samen met de medewerker Vrijwillige thuiszorg bij u thuis om kennis te maken en te zien of er een klik is. Is er een klik? Dan maakt u samen met de vrijwilliger afspraken. De vrijwilliger komt één keer per week of één keer per twee weken langs. U gaat in eerste instantie een afspraak met de vrijwilliger aan voor één jaar. Na een jaar kijken we of we verder gaan of dat de wegen scheiden.  

Waar vindt u deze zorg

Vrijwillige thuiszorg is mogelijk in de gemeenten Deventer, Raalte en Staphorst.
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

In heldere stappen zorg regelen

1

Aanvragen Vrijwillige thuiszorg

Neem contact op met de Vrijwillige thuiszorg via 0570-518181 om uw situatie te bespreken.

2

Intake bij u thuis

Een collega van de Vrijwillige thuiszorg komt bij u thuis langs om uw situatie te bespreken. Samen bespreken we uw hulpvraag, wensen en behoeften.

3

Een vrijwilliger die bij u past

Is Vrijwillige thuiszorg een passende oplossing voor u? Dan gaan we op zoek naar een vrijwilliger die bij u past.

4

Kennismaking

Samen met de vrijwilliger komen we bij u langs. Is er een klik? Dan worden er afspraken gemaakt. De vrijwilliger komt één keer per week of één keer per twee weken bij u langs.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.