Zorg nodig op vakantie? Dat kan worden geregeld!

Sanne Jonkman is gewend te denken in mogelijkheden. Als coördinerend wijkverpleegkundige regelt en plant zij de zorg die team Ommen 3 van Carinova biedt aan mensen die hulp nodig hebben op hun vakantieadres, zowel voor vaste cliënten als voor mensen die ergens anders in Nederland thuiszorg krijgen.

Zorg op je vakantieadres

“Natuurlijk kun je ook naar een vakantiehuisje of camping gaan als je door ziekte of een beperking afhankelijk bent van thuiszorg. Krijg je bijvoorbeeld dagelijks hulp bij het wassen en aankleden, dan regelen wij dat je die zorg ook op je vakantieadres krijgt. Ook een familielid dat zorg nodig heeft, kan gewoon op bezoek komen, mits er natuurlijk personeel beschikbaar is om die zorg te geven.” Sanne Jonkman werkt sinds twee jaar bij Carinova in het zorgteam dat actief is in de regio van Ommen, zoals in Vilsteren, Beerze en Stegeren. De zorg die Sanne regelt is zowel voor cliënten van Carinova als voor mensen die op een andere plek in Nederland wonen en in de regio Ommen op vakantie gaan.

“Ik check of in de gewenste periode ruimte is in de routes van ons team zodat we de gevraagde zorg kunnen leveren. Naast praktische hulp bij wassen, douchen en aankleden ondersteunen we ook bij het spoelen van een wond of het zwachtelen van een been. Als het nodig is, kan ook een technisch verpleegkundig team worden ingezet. Zo kon met hulp van een wensambulance vorig jaar zomer een terminaal zieke jonge vrouw die medicatie en dagelijkse verzorging nodig had, toch met haar man en kinderen een weekendje weg. Hun dankbaarheid was zó groot. Het geeft veel voldoening om mee te werken aan zingeving voor cliënt en familie.”

Meedenken

Waar mogelijk worden mensen geholpen op de door hen gewenste tijd. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan bespreekt Sanne wat er wel kan. “Soms nemen mensen latere zorg voor lief omdat ze dan toch even weg kunnen. Ook onderzoek ik mogelijkheden bij een ander team. Toch gebeurt het helaas ook weleens dat onze capaciteit simpelweg ontoereikend is.” Meestal komt een zorgvraag binnen via de zorgorganisatie van vakantiegangers. Soms bellen mensen zelf. “Wil een cliënt van ons team op vakantie, bijvoorbeeld naar Zeeland, dan neem ik contact op met de thuiszorgorganisaties in die regio. Ook regel ik de afhandeling met de verzekeraar. Wilt u weten wat uw team voor u kan betekenen? Stel gerust uw vraag. Wij zijn altijd bereid met mensen mee te denken.”

Hoe vraag ik zorg aan op mijn vakantieadres?

Neem voor de regio Ommen contact op met Sanne Jonkman, coördinerend wijkverpleegkundige regio Ommen via s.jonkman@carinova.nl of 0570-518593. Vermeld duidelijk uw zorgvraag, locatie en gewenste vakantieperiode. Of u kunt bellen met 0900-8662.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.