Cursus: Vallen verleden tijd

Met plezier uw dagelijkse dingen doen, zoals vrienden en familie bezoeken en een wandelingetje maken, wordt minder vanzelfsprekend als u bent gevallen of als u zich onzeker gaat voelen tijdens het lopen. Alle reden om het in een vroeg stadium aan te pakken of te voorkomen.

In 6 weken tijd meer vertrouwen in bewegen

De cursus Vallen Verleden Tijd is een bewezen effectief programma. Deelnemers geven aan dat ze zich minder onzeker voelen (69%) en het aantal valincidenten vermindert met bijna de helft.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding van onze fysiotherapeuten. In de eerste bijeenkomsten worden er op een hindernisbaan allerlei situaties van het dagelijks leven geoefend.

In de andere bijeenkomsten wordt het reactievermogen getraind en valtechnieken aangeleerd om bij een val (groot) letsel te voorkomen.

Voor wie? 

Deze cursus is geschikt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en zich onzeker voelen tijdens het lopen of een keer zijn gevallen. Voorwaarde voor deelnemers is dat ze tenminste 15 minuten kunnen lopen zonder rollator (stok kan wel).   

Informatiebijeenkomst & cursusdata

Voordat u deelneemt aan een van onze cursussen, nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst. Wij bieden diverse valpreventie-cursussen aan, om te kijken welke cursus het beste bij u past, heten we u van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst leggen we het verschil uit tussen de cursussen. We geven u aan de hand van een paar korte tests advies of deze cursus goed bij u past.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst is kosteloos en geheel vrijblijvend. We heten u graag welkom op:

  • Maandag 11 mei van 15.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 15:20)
  • Carinova locatie Sint Jozef
    Sint Jozefplein 1, 7415 EH, Deventer.

Cursusdata

De cursus vindt plaats tussen

  • 22 mei en 22 juni op maandagen & donderdagen
  • De cursuslocatie is in de gymzaal van de Borgloschool

Kosten & vergoeding

De cursuskosten bedragen €100-. Deze wordt door sommige aanvullende verzekeringen vergoed.

Aanmelden informatiebijeenkomst

E-mail: valpreventiedeventer@carinova.nl 
Telefoon: Klantenservice Carinova 0900 8662

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.