Cursus: Vallen verleden tijd

In 6 weken tijd meer vertrouwen in bewegen

Met plezier uw dagelijkse dingen doen, zoals vrienden en familie bezoeken en een wandelingetje maken, wordt minder vanzelfsprekend als u bent gevallen of als u zich onzeker gaat voelen tijdens het lopen. Alle reden om het in een vroeg stadium aan te pakken of te voorkomen.

De cursus Vallen Verleden Tijd is een bewezen effectief programma. Deelnemers geven aan dat ze zich minder onzeker voelen (69%) en het aantal valincidenten vermindert met bijna de helft.

Op de Hartkamp in Raalte wordt in september en oktober 2022 de cursus Vallen Verleden Tijd aangeboden.

 

De cursus

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding van 2 fysiotherapeuten. In 5 bijeenkomsten worden er op een hindernisbaan allerlei situaties van het dagelijks leven geoefend.

In de andere 5 bijeenkomsten wordt het reactievermogen getraind en valtechnieken aangeleerd om bij een val (groot) letsel te voorkomen.

Voor wie? 

Deze cursus is geschikt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en zich onzeker voelen tijdens het lopen of een keer zijn gevallen. Voorwaarde voor deelnemers is dat ze tenminste 15 minuten kunnen lopen zonder rollator (stok kan wel).   

Meer weten?

Er is een gratis en vrijblijvende informatiebijeenkomst op maandag 19 september van15.30-16.30 uur op locatie de Hartkamp in het behandelcentrum. Ingang ter hoogte van de Hartkampweg 10, Raalte.

Data

De cursus wordt gegeven tussen 26 september en 26 oktober, van 15.30 -17.00 uur op maandagen en woensdagen. Voorafgaand aan de cursus is er een intakegesprek en krijgt u het programma uitgereikt.

Kosten

De cursuskosten bedragen €195,-. Deze wordt door sommige aanvullende verzekeringen vergoed.

Aanmelden voor de informatiebijeenkoms of cursus

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst en/of de cursus via: fysiotherapiedehartkamp@carinova.nl of bellen met 0572- 346811, afdeling fysiotherapie. Ook voor vragen kunt u contact opnemen.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.