Diëtetiek

Eten doet iedereen, elke dag. Soms zonder na te denken, even een hapje tussendoor. We staan er niet altijd bij stil, maar eten is, naast lekker en gezellig, belangrijk voor onze gezondheid. Wie goed eet, voelt zich prettig en verbetert zijn conditie. Dat goede voeding belangrijk is, geldt nog sterker voor iemand die ziek is. 

Het is bewezen dat de juiste voeding kan bijdragen aan sneller herstel. Bij veel ziekten is een aangepaste voeding een onmisbaar onderdeel van de behandeling (of zelfs de enige behandeling). Maar goed eten is niet altijd eenvoudig. Smaakveranderingen, slikproblemen en minder eetlust kunnen een rol spelen. Het is dan goed te weten dat er een deskundige is die u kan helpen bij al uw vragen over voeding en dieet: de diëtist van Carinova. De diëtist heeft specifieke kennis over de samenstelling van voeding, de spijsvertering en de functie van de voedingsstoffen in het lichaam.

Diëtisten Carinova:
De diëtisten van Carinova zijn gespecialiseerd in de voeding voor ouderen. Verder hebben zij zich gespecialiseerd in de behandeling van:  ongewenst gewichtsverlies, ondervoeding, dementie, Parkinson, COPD, CVA, kauw- en slikproblemen, decubitus, oncologie, diabetes mellitus en overgewicht.

De behandeling:
De behandeling door de diëtist bestaat uit een praktisch voedings- of dieetadvies op maat, want iedereen eet anders.  De diëtist begeleidt u, indien nodig, bij het aanpassen van uw eetpatroon en behalen van uw doelen. De begeleiding zal aangepast worden aan uw persoonlijke situatie.

De diëtisten van Carinova werken intramuraal in de huizen van Carinova maar zijn ook inzetbaar in de thuissituatie bij mensen.

Voor meer informatie zie  www.behandelcentrumcarinova.nl/