Verrassingsuitje in Staphorst

Iedereen verdient het om er af en toe lekker op uit te gaan, dat was de gedachte van Lisa Klein – Kooiker, coördinerend wijkverpleegkundige bij Carinova. Samen met haar collega’s uit team Staphorst en omstreken organiseerde ze een verrassingstour, speciaal voor mensen die dat zonder extra zorg lastig kunnen.

“Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om er zomaar een dagje tussenuit te kunnen” blikt Lisa terug. “De mensen die wij in zorg hebben zijn bijvoorbeeld afhankelijk van zorg die wij dagelijks bieden. Ook is het niet makkelijk om een activiteit te ondernemen als je afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Speciaal voor die mensen organiseren wij deze bijzondere dag!”

Paragraaf afbeelding

Een volle tourbus vertrok ​14 juni 2022 vanuit Staphorst richting een onbekende bestemming. Vol enthousiasme en positief gespannen gaan de 57 (veelal) ouderen en hun verzorgers op pad. Lisa: “De reis is al onderdeel van het uitje. Zeker als je niet dagelijks kan gaan en staan waar je wilt is de rit door de weilanden, over dijken en langs dorpen prachtig. Het haalt bij veel mensen herinneringen terug van vroeger. Leuk om de mensen zo enthousiast te zien”

Aangekomen op de bestemming staan er 2 huifkarren met 4 trappelende paarden te wachten voor een rondrit door de prachtige omgeving van Hoonhorst. Ook met de rolstoel is dit uitje prima te doen, daar hebben de ​medewerkers duidelijk goed over nagedacht. Boven het klinkende geluid van hoeven op asfalt klinkt de stem van de paardenmenner. Hij vertelt herkenbare verhalen over de omgeving.

Paragraaf afbeelding

De tour loopt op zijn einde. Onder het genot van een hapje, drankje én uitgebreide lunch wordt besloten dat, mochten we gezond blijven, er volgend jaar wel wederom een verrassingsreis georganiseerd mag worden. Wie weet waar de reis dan heen gaat, dat blijft natuurlijk een verrassing!

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.