Parkinson

Parkinson is een chronische ziekte aan het centrale zenuwstelsel. U krijgt hierdoor verschillende klachten, lichamelijk en psychisch, die meestal langzaam toenemen. Onze zorgverleners staan dan voor u klaar met steun begeleiding en hulp. Zo kunt u zoveel mogelijk zelf blijven doen. Of u nu thuis woont, of bij Carinova.

Onze hulp bij Parkinson

Logopedie

Onze logopedisten helpen u bij problemen met taal, spreken of slikken. Bij Carinova of bij u thuis.

#

Ergotherapie

Onze ergotherapeuten helpen u wanneer dagelijkse handelingen niet goed meer lukken.

#

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie van ouderen.

#

Diëtetiek

Goed eten helpt bij uw gezondheid of herstel. Onze diëtisten geven u advies over de juiste voeding.

#

Dagbesteding

Wij bieden activiteiten die een aanvulling zijn op uw dagelijks leven.

#

Hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig of vragen over aanpassingen in uw huis? Wij helpen u graag op weg.

#

Parkinson en parkinsonisme

De ziekte van Parkinson en parkinsonisme (symptomen die op parkinson lijken) kunnen uw dagelijks leven lastig maken.  Zeker als de klachten steeds meer toenemen. Van traagheid en stijfheid tot beven en moeite met slikken of praten. Ook psychische klachten als angst, depressie en slaapproblemen kunnen door parkinson ontstaan.

Door geheugenproblemen kunnen gewone dagelijkse dingen een uitdaging worden. Zoals boodschappen onthouden, een telefoongesprek voeren of meerdere dingen tegelijk doen. Door trillen en stijfheid kan koken moeite kosten, net als eten of aankleden. Carinova is er dan voor u om dit weer zo goed mogelijk te kunnen doen. Of om u te ondersteunen met hulpmiddelen, advies of medische zorg.

De zorg van Carinova bij parkinson

Parkinson is niet te genezen. Wel kunnen we uw klachten en beperkingen verminderen. Zo helpen we u om weer soepeler te bewegen, beter te kauwen of slikken of de juiste voeding te kiezen. Bijvoorbeeld met advies, therapie, of medicijnen. Of de juiste combinatie hiervan. Dit stemmen we altijd af op uw eigen situatie en zorgvraag. En op wie u bent en wie om u heen staat.

Wat telt is wat voor ú belangrijk is in de behandeling. Samen kijken we naar de mogelijkheden. De logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut of diëtist kan hierbij helpen. Maar ook de neuroloog of parkinsonverpleegkundigen. Zij zorgen voor het verbeteren van lichamelijke functies of van uw mentale gezondheid. Dat is de persoonlijke zorg van Carinova.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.