Wondzorg

Soms geneest een wond niet vanzelf. De meeste wonden genezen binnen 3 weken. Er ontstaat een complexe wond als deze genezing uitblijft. Wat kunnen de gespecialiseerd verpleegkundigen wondzorg binnen Carinova hierin betekenen?

Zorg aanvragen

Onze gespecialiseerd verpleegkundigen wondzorg zijn deskundigen op het gebied van wondbehandeling bij een complexe wond. Een snelle wonddiagnose is belangrijk. Hierdoor kan snel de juiste behandeling toegepast worden. Dit zorgt voor een snel en effectief herstel. Zo voorkomen we dat u langere tijd last blijft houden van een wond. Wondzorg word bij ons aangevraagd door uw (thuiszorg) verpleegkundige of door uw (huis)arts.

De wondverpleegkundige kan ingeschakeld worden voor:

  • Het stellen van een diagnose op basis van wondanamnese en lichamelijk onderzoek
  • Voorlichting en behandeling met betrekking tot de complexe wond
  • Opstellen van wondbeleid
  • Aanvullend onderzoek zoals EAI en teendrukmeting bij u thuis
  • Een wonddebridement
  • Scholing, zowel intern als extern

Onze gespecialiseerd verpleegkundigen wondzorg werken zowel in de Woonzorg als Thuiszorg. Tijdens uw wondbehandeling wordt er samengewerkt met uw huisarts of (ziekenhuis)specialist. Wondfoto’s worden daarom toegevoegd aan uw (OZO) dossier om de genezing te monitoren. 

Contact

Heeft u al een afspraak met een van onze wondzorg-specialisten en heeft u een vraag? Stel deze dan bij voorkeur via e-mail. 

Regio Noord
Staphorst, Zwolle, Hattem, Dalfsen, Ommen en Hardenberg

E: wondverpleegkundigennoord@carinova.nl
T: 0570-518171

Regio Zuid
Olst-Wijhe, Raalte, Deventer, Rijssen-Holten

E: wondverpleegkundigenzuid@carinova.nl
T: 0570-518356

 

In heldere stappen zorg regelen

1

Wondzorg aanvragen

Heeft u een wond die al langer dan 2 á 3 weken niet geneest? Neem hierover dan contact op met uw huisarts of (wijk)verpleegkundige van Carinova.

2

Doorverwijzing

De huisarts of wijkverpleegkundige zal een inschatting maken van de situatie en u, als dat nodig is, doorverwijzen naar een van onze specialisten.

3

Zorg en hulp thuis

Wilt u huishoudelijke hulp, thuiszorg of andere ondersteuning thuis? Bekijk de mogelijkheden voor zorg en hulp thuis.

Zorg en hulp thuis
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.