Palliatieve zorg

Wij bieden palliatieve zorg. Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is om mensen met een levensbedreigende ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.

Zorg aanvragen

Als iemand ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, komt de vraag naar gespecialiseerde zorg om de hoek kijken. Er is in de palliatieve zorgverlening namelijk niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten, maar er is ook aandacht voor de psychische, sociale en/of spirituele problemen die zich kunnen voordoen. 

Psychische ondersteuning

Wanneer uzelf, of iemand in uw omgeving te maken krijgt te maken met ziekte of naderend overlijden, kan het u teveel worden of kunt u ineens anders tegen het leven aan gaan kijken. Er komen misschien vragen bij u op die u eerder niet gehad hebt. U kunt met de geestelijk verzorger praten over deze vragen en gevoelens die u bezighouden. 

Verpleegkundige ondersteuning

Steeds vaker kiezen mensen er voor om, zelfs in de allerlaatste levensfase, zo lang mogelijk thuis te blijven. Ons Technisch Verpleegkundig Team (TVT) is gespecialiseerd in de behandeling in de palliatieve fase. Wij zijn er om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij alles wat op uw pad komt in deze periode. Denken bijvoorbeeld aan problemen op het gebied van pijn, benauwdheid, misselijkheid of andere lichamelijke klachten.

We onderhouden goed contact met andere hulpverleners en stemmen de zorg op elkaar af. Ook kunnen we hulpmiddelen voor u regelen om het leven voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Ons uitgangspunt is dat u in deze heftige periode de regie houdt en eerlijke informatie krijgt om goede keuzes te kunnen maken. Onze drijfveer is uw kwaliteit van leven.

Hospice

Als thuis sterven niet mogelijk is bestaat de mogelijkheid om in een zogenaamd hospice de laatste levensfase in een zo huislijk mogelijke sfeer door te brengen. Omringd door vrijwilligers kunt u of uw familielid hier worden verzorgd en begeleid. Uiteraard is er ook professionele hulp voor handen. Uw wensen staan centraal en er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met uw persoonlijke behoeften.

Meer informatie over een hospice of over palliatieve zorg vind u op de website van Palliaweb.

Waar vindt u deze zorg

Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Staphorst
Waar vindt u deze zorg

In heldere stappen zorg regelen

1

Aanvragen

Palliatieve zorg van Carinova vraagt u aan via uw huisarts, behandelend arts (ziekenhuis) of wijkverpleegkundige van Carinova.

2

Doorverwijzing

Na een doorverwijzing neemt een van onze consulenten palliatieve zorg contact met u op om uw situatie samen door te spreken. 

3

Vragen

Heeft u vragen over palliatieve zorg? Onze klantenservice verwijst u graag door naar een van onze consulenten palliatieve zorg.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.