Eczeem

Bent u of uw kind bij een dermatoloog of (kinder)arts onder behandeling voor eczeem? Tijdens het spreekuur van onze eczeemverpleegkundigen geven wij uitleg over eczeem, de mogelijke oorzaken en behandeling en gevolgen van eczeem. Ook zonder indicatie, doorverwijzing of bij beginnende klachten (aanhoudend geïrriteerde of jeukende huid) kunt u op ons spreekuur terecht.

Zorg aanvragen

De eczeemverpleegkundige

Als er een opleving van het eczeem ontstaat, moet die zo snel mogelijk behandeld worden. Er is dan geen tijd om te wachten op het oordeel van een dermatoloog of arts. Daarom is de behandeling van eczeem er op gericht dat u deze zelf kunt uitvoeren.

Bij huidaandoeningen zoals eczeem is zalf is het belangrijkste medicijn. Het aanbrengen van de juiste hoeveelheid zalf op het juiste moment vereist wat kennis en ervaring. De verpleegkundige geeft hierover instructie en voorlichting.

Voorkomen beter is dan genezen, daarom geven zij ook tips om klachten te voorkomen. Bijvoorbeeld door de huid niet (te vaak) te wassen met zeep of door vaker dan nodig te douchen.

Allergieën

Door beschadigingen aan de huid, beschermd deze minder goed tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Deze stoffen zitten overal in de lucht, en zijn normaal niet schadelijk. Door verminderde weerstand of beschadiging van de huid kunnen deze stoffen het lichaam binnendringen. Wanneer dit gebeurd ontstaat er vaak een allergische reactie.

Heeft u één of meerdere allergieën én een huidaandoening? Dan geven de verpleegkundigen u tips en advies om deze klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Ze kijken hierbij naar het grotere plaatje.

Waar vindt u deze zorg

Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Rijssen-Holten
Waar vindt u deze zorg

In heldere stappen zorg regelen

1

Kom ik in aanmerking?

Iedereen met eczeem of vragen over de behandeling hiervan kan gebruikmaken van ons spreekuur. Ook bij langdurige hinder door een droge huid of blijvende jeuk kunt u een afspraak met ons maken. 

2

Geen verwijzing nodig

Voor deze dienst heeft u geen verwijzing van een arts nodig.

3

Eerste afspraak

U kunt telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak. Een e-mail sturen kan ook. Of laat u door ons terugbellen.

4

Spreekuur

Na het maken van een afspraak heten we u welkom op ons spreekuur. Tijdens de afspraak beantwoorden we uw vragen over klachten en medicatie. Wij schrijven geen medicatie voor.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.