Casemanagement dementie

De casemanager dementie is een (vaste) begeleid(st)er van de persoon met dementie, zijn of haar mantelzorger(s) en het sociale netwerk. Hij of zij wijst de weg en kan bemiddelen bij het regelen van zorg en bij het maken van keuzes. Binnen Carinova hebben wij casemanagers die werken vanuit verschillende gemeenten.

Zorg aanvragen

Casemanager dementie van Carinova

Een casemanager is betrokken bij u vanaf het moment dat er een niet pluis gevoel is (bijvoorbeeld bij ernstig geheugenverlies) of vanaf de diagnose dementie tot aan opname in een zorgsetting of het overlijden. Een casemanager wordt vaak gezien als steun en toeverlaat, en is voor mantelzorgers een luisterend oor en aanspreekpunt. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt eventuele zorg.

Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. De geboden ondersteuning wordt afgestemd op uw hulpvraag. De casemanager komt op afspraak bij u langs, en is daarnaast op aanvraag (telefonisch) beschikbaar. Geboden begeleiding door een casemanager wordt vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering, of valt binnen de WLZ indicatie waaraan een eigen bijdrage is verbonden.

Heeft u recht op een casemanager? 

Iedereen met een diagnose dementie, of een vorm van dementie, heeft recht op een casemanager. Ook bij een vermoeden van dementie kan er een beroep worden gedaan op een casemanager. Het aanvragen van een casemanager loopt vaak via de huisarts of wijkverpleegkundige. Op de website van Dementie Netwerk Nederland kunt u contactgegevens vinden van het dementienetwerk bij u in de regio.

 

Onze casemanagers

Femmie Stolte

Femmie Stolte

casemanager dementie

Gemeente Raalte
Marleen Karkdijk

Marleen Karkdijk

Casemanager dementie

Gemeente Rijssen-Holten
Marian Bel

Marian Bel

Casemanager dementie

Gemeente Deventer & Olst
Allien Niens

Allien Niens

Casemanager dementie

Gemeente Ommen

Waar vindt u deze zorg

Casemanagers dementie werken in de gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst en Zwolle
Waar vindt u deze zorg

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen

In heldere stappen zorg regelen

1

Vroeg stadium

Bij een vermoeden van dementie kunt u vaak al een beroep doen op een casemanager. Een verwijzing van uw huisarts, geriater, of wijkverpleegkundige is hiervoor vaak voldoende.

2

Diagnose

Iedereen bij wie de diagnose Alzheimer of (een vorm van) dementie is vastgesteld heeft recht op een casemanager.

3

Aanvragen

Heeft u nog geen casemanager toegewezen gekregen en wilt u met een casemanager in gesprek? Bel of mail dan met onze klantenservice. Zij brengen u graag in contact.

4

Heeft u al een casemanager?

Heeft u al een casemanager? Dan kunt u daar rechtstreeks contact mee opnemen. Vind hier uw casemanager.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.