Valpreventie voor leden

Ook als u ouder wordt, wilt u natuurlijk zo zelfstandig mogelijk blijven. Door een val kan dit veranderen. Bijvoorbeeld omdat u minder durft. Of omdat u nog lang pijn of last heeft na de val. Goede informatie en training is daarom heel belangrijk. Carinova Thuizz regelt dit voor u in samenwerking met therapeuten uit uw buurt!

Direct regelen

Gratis informatiebijeenkomst

Merkt u dat u stijver wordt of slechter ter been? Of minder balans heeft dan voorheen? Dan is de kans op vallen groter. Net als bij slechter zien of pijn bij het bewegen. 

Aan een val kunt u lichamelijk letsel overhouden, zoals een botbreuk. U durft misschien minder. In een cursus valpreventie leert u veilig en zeker bewegen en krijgt u weer vertrouwen in uw lichaam. Samen met een therapeut werkt u aan het verbeteren van uw spierkracht en evenwicht. 

Wat gaan we doen?

Carinova Thuizz organiseert een gratis informatiebijeenkomst over vallen samen met verschillende fysio- en ergotherapiepraktijken uit de regio. U kunt dus in uw eigen buurt terecht. Wel zo fijn..

Tijdens deze bijeenkomst is iedereen welkom die meer wil weten over vallen en de valpreventiecursus. Er is een deel theorie en een klein praktijkgedeelte. Denkt u daarna dat de cursus iets voor u is? Dan kunt u zich eenvoudig ter plekke aanmelden. De kosten van het vervolg zijn afhankelijk van de locatie en uw zorgverzekeraar. Weten wat voor uw situatie van toepassing is? Ook deze vragen stelt u op de gratis informatiebijeenkomst.

Carinova Thuizz leden krijgen:

• Gratis informatiebijeenkomst met uitleg over de cursus
• Korte theorie voor iedereen die meer wil weten over vallen voorkomen
• Korte praktijk(voorbeelden) hoe er samen gewerkt wordt aan veilig bewegen

Waar vindt u deze activiteit

De informatiebijeenkomsten vinden gedurende het hele jaar plaats. Op sommige plekken is er geen bijeenkomst, maar een telefonische intake voor de cursus. De locaties en data van deze cursussen worden kort van tevoren bekend gemaakt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst door op "Voorinschrijven" te klikken.

Wij werken er aan om vapreventie in alle gemeentes in de Carinova Thuizz regio aan te bieden. In 2024 kunt u de valpreventie cursus sowieso bijwonen in: Deventer, Hardenberg, Ommen, Raalte en Zwolle
Waar vindt u deze activiteit

Voorinschrijven

DEVENTER
/ 15 plaatsen
Aanmelden
RAALTE
/ 15 plaatsen
Aanmelden
OMMEN
/ 15 plaatsen
Aanmelden
HARDENBERG
/ 15 plaatsen
Aanmelden
ZWOLLE
/ 15 plaatsen
Aanmelden

Handig om te weten

Bekijk alle veelgestelde vragen
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.