Graaf Florishof

Graaf Florishof is een modern, sfeervol gebouw bij het marktplein in het Centrumgebied. Met 86 woningen, maar ook, winkels, bedrijfsruimten, zorgfuncties, een informatiecentrum, bibliotheek en wijkwinkel. 

Achtien zorgappartementen zijn door Carinova omgebouwd aan de Van Hetenstraat 65 in Deventer en ingericht als groepswoningen voor bewoners die zowel geestelijk als lichamelijk zorg behoeven.

Intensieve zorg en behandeling
Als je intensieve zorg en behandeling nodig hebt, is het niet altijd mogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Dan kan een kleinschalige woonvorm een oplossing zijn. Bij kleinschalig wonen heeft de cliënt zowel de privacy van de eigen zit-slaapkamer als de gezelligheid van een gezamenlijke woonkamer. De nadruk ligt op het gewone leven en wonen. De cliënt woont ‘zo thuis mogelijk’ in een huiselijke omgeving.

Samen met de andere bewoners vormt de cliënt een huishouden. Net als thuis wordt er gekookt, gewassen en gestreken. Familie en vrienden komen – zoals vanouds – bij hen op bezoek en kunnen helpen bij de activiteiten en de verzorging. De cliënt woont samen met zes tot acht andere bewoners. Er is een sfeervolle gemeenschappelijke woonkamer met een keuken. Hier kunnen ze op hun gemak een kop koffie drinken of meedoen aan een activiteit.

Bij Graaf Florishof wonen zowel mensen met dementie als mensen met lichamelijke beperkingen. De dagbehandeling is zowel voor bewoners van Graaf Florishof als voor cliënten die nog zelfstandig thuis wonen en een indicatie hebben voor dagbehandeling.

Kwaliteitskader 
Kerngegevens. Op de locatie Graaf Florishof hebben wij 36 appartementen. Wij bieden op deze locatie 7 x 24 uur zorg en dienstverlening met medische, psychosociale en paramedische behandeling. Bewoners beschikken over een ruime zit-slaapkamer. Er wordt gemeenschappelijk gebruik gemaakt van een fraai ingerichte huiskamer. Zorg en behandeling wordt geboden op basis van de indicatie en de afspraken in het zorgleefplan.