Mantelzorgcompliment Staphorst

Woont u in de gemeente Staphorst en is er iemand die gedurende langere tijd veel voor u zorgt? Denk aan een familielid, een buurman, een vriend of vriendin. Dan kunt u uw waardering uiten door voor hem of haar het Mantelzorgcompliment aan te vragen.

Toelichting

De gemeente is verantwoordelijk voor de waardering van mantelzorgers. De gemeente Staphorst stelt een geldbedrag beschikbaar waarmee de waardering en erkenning voor mantelzorgers wordt uitgesproken.

De beoordeling van uw aanvraag en de verstrekking van het compliment vindt plaats via Mantelzorgondersteuning Staphorst. Het Mantelzorgcompliment voor 2023 bestaat uit €100 per zorgvrager.

Voorwaarden

Om voor een Mantelzorgcompliment in aanmerking te komen gelden een paar voorwaarden:

  • De zorgvrager woont in de gemeente Staphorst (dit is geen voorwaarde voor de mantelzorger)
  • De mantelzorger zorgt minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden onbetaald voor u
  • Uw aanvraag voor 2023 is binnen voor 30 oktober 2023
  • U kunt 1x per jaar een Mantelzorgcompliment aanvragen
  • Indien u in aanmerking komt voor het compliment, dan worden u en uw mantelzorger geregistreerd bij Mantelzorgondersteuning Staphorst
  • Per huisadres kan maximaal 2x het Mantelzorgcompliment worden toegekend

Aanvragen

Het Mantelzorgcompliment wordt door u als zorgvrager aangevraagd en wordt uitbetaald aan de mantelzorger(s). Uitbetaling van het compliment vindt plaats in de maand november 2023 (de maand waarin de Dag van de Mantelzorg valt).

Het is niet meer mogelijk om het compliment voor 2023 aan te vragen.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.