Zoektocht naar nieuwe leden cliëntenraad

De cliëntenraad (CR) behartigt de belangen van cliënten, bewoners én naastbetrokkenen. De leden denken mee over ontwikkelingen, veranderingen of geven advies. En u kunt ook lid worden!

Wat doet u als CR-lid

De cliëntenraad komt op voor de belangen van de mensen die wij helpen, begeleiden en verzorgen. U denkt mee, geeft adviezen en komt met ideeën in het belang van cliënten en bewoners van Carinova. De onderwerpen die aan bod komen zijn heel divers: van huisvesting, eten en drinken, financiën tot de inrichting van onze zorg.

We zoeken drie nieuwe leden! Weet u niet veel van de zorg? Geen probleem! Met uw nieuwsgierigheid en empathische houding weet u zich snel te verdiepen in onze zorg en de mensen die we helpen.

Werkt u of bent u aan het genieten van uw pensioen? In beide gevallen kunt u de rol als CR-lid goed combineren. Eén keer in de maand overlegt u met de andere leden uit de cliëntenraad. En naast dit overleg zijn er verschillende commissies, ieder met een eigen specialisatie, waar u aan kan deelnemen. Gemiddeld kost het 4 uur van uw tijd per week. 

Ben over zijn vrijwilligerswerk als CR-lid

Ben is nu bijna 2 jaar lid van de cliëntenraad. Hij koos voor de cliëntenraad omdat hij het belangrijk vindt om op maatschappelijk vlak bij te dragen:  

“Mijn ouders woonden in een verzorgingstehuis, maar ik heb zelf geen zorgachtergrond. Ik kom zelfs uit de financiële sector. In de CR zitten mensen met verschillende vakgebieden en ervaringen. Samen denken we mee over de zorg van de toekomst. Je kijkt echt vanuit het perspectief van cliënten, bewoners en naasten en dat is heel waardevol om te doen. Mijn kennis over financiën komt daarbij vaak goed van pas. En zo neemt ieder lid weer zijn eigen ervaringen en expertise mee.” 

Nieuwsgierig naar de vacature? We vertellen u graag meer!

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.