Vrolijke voorjaarsmode

Als de zon gaat schijnen is de tijd van het jaar aangebroken om uw kledingkast eens goed te inspecteren. Carinova Thuizz gaat voor u op onderzoek uit. Wat zijn de nieuwe modekleuren voor 2024?

De trends van 2024

Volgens modeliefhebbers wordt het een mix van rustige elegantie en speelse accenten. Op de catwalks van de modeshows spotten zij de ene na de andere pastelkleur - zoals beige, perzikroze, (pistache)groen en babyblauw - die wordt gecombineerd met opvallende accessoires. Laten we eens kijken naar enkele kleurtrends die het straatbeeld gaan domineren.

Ton sur ton

Beige en crème vormen een tijdloze basis voor een ton sur ton look, oftewel het gebruik van meerdere tinten van dezelfde kleur. Met deze klassieke kleurtrend kunt u alle kanten op. Kijk maar wat in uw kast ligt en maak er nieuwe combinaties mee. Met een paar felgekleurde accessoires, zoals een groene of een gele handtas, komen ze tot leven.

Aardekleuren

Aardekleuren, zoals abrikoos en verschillende tinten groen kunt u blijven dragen. Natuurkleuren blijven ook in 2024 modern. Deze neutrale kleuren zijn ideaal om aan te vullen met vrolijke accenten. Een nieuwigheid voor het voorjaar: rode schoenen voor wie van een beetje lef houdt.

Vrolijk voorjaar

Na een lange winter komt de natuur fris tevoorschijn in nieuwe vrolijke kleuren. Geïnspireerd op voorjaarsbloesem is lila is een pastelkleur die iedereen graag draagt. U kunt deze combineren met fris groen of gele accessoires. Een kleur waar we ook maar moeilijk afscheid van kunnen nemen is blauw. In verschillende tinten is het een prachtige kleur die uw uitstraling een oppepper geeft.

Veilig online shoppen

Bent u op zoek naar een nieuwe outfit? Online winkelen is een handige manier om mode te shoppen vanuit het comfort van uw eigen huis. Met behulp van deze tips kan dit vlot en veilig:

  • Vermijd websites die onbetrouwbaar lijken of waarvan u nog nooit heeft gehoord. Gebruik unieke wachtwoorden voor elke website waar u winkelt.

  • Klik niet zomaar op links in e-mails die u niet vertrouwt. Oplichters kunnen valse e-mails sturen die lijken op berichten van bekende winkels. Ga altijd naar de officiële website van de online-winkel om te controleren of de aanbieding echt is.

  • Bewaar orderbevestigingen en facturen op uw computer. Let op eventuele extra verzendkosten. Sommige websites bieden gratis verzending aan boven een bepaald bedrag. Controleer het retourbeleid van de winkel. Als een kledingstuk niet past of niet bevalt, wilt u het misschien terugsturen.

  • Keurmerken op de website geven aan dat de winkel betrouwbaar is. Er zijn twee grote Nederlandse keurmerken: Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Op de site van deze keurmerken kunt u controleren of de betreffende webwinkel daadwerkelijk is aangesloten. Lees ook reviews van andere klanten om te zien hoe hun ervaring was.

Kijk voor meer informatie over keurmerken van webshops op:

www.thuiswinkel.org
www.keurmerk.info

Ook op de site van de Consumentenbond vindt u veel relevante informatie.

www.consumentbond.nl

Veel winkel-plezier namens het team van Carinova Thuizz!

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.