Uw financiële zaken goed op orde? Carinova helpt!

Omgaan met geld is soms best lastig. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Misschien komt u in aanmerking voor hulp van de Vrijwillige Thuisadministratie van Carinova. Die verlicht en biedt perspectief.

Digitaal niet zo vaardig zijn. Niet weten óf en hoe u in aanmerking komt voor een toeslag. Moeite hebben met het lezen van brieven. Of simpelweg tobben met rondkomen iedere maand. Geld houdt ons allemaal bezig. ‘Mensen kunnen om verschillende redenen problemen hebben met hun financiële administratie. Soms lukt het niet meer vanwege ouderdom, andere keren spelen moeilijkheden in het gezin of psychische klachten een rol. De Vrijwillige Thuisadministratie van Carinova is er voor minima die er zelf niet uitkomen en niet beschikken over een netwerk dat kan helpen,’ vertelt coördinator Monique Linthorst.

Gratis financiële hulp

De mogelijkheden van de Vrijwillige Thuisadministratie zijn gratis en heel breed. Het varieert van hulp bij de post, het rubriceren van brieven en het doen van aanvragen tot het opstellen van budgetplannen, het in kaart brengen van schulden en doorverwijzing naar voorzieningen zoals de schuldhulpverlening. Benieuwd hoe u zelf een administratie bijhoudt? Of internetbankiert? Het wordt u allemaal uitgelegd.

Budgetcoaches met kennis

Speciale budgetcoaches komen bij u thuis helpen met de financiële administratie. Dit zijn vrijwilligers die stuk voor stuk financieel zijn geschoold. Waar nodig wordt hun kennis bijgespijkerd. Zo is er voor iedereen en elke situatie passend advies. ‘Groot voordeel is dat de budgetcoaches op de hoogte zijn van voorzieningen en toeslagen en ook of iemand daar mogelijk recht op heeft. Zij kennen de weg naar de juiste instanties,’ zegt Monique.

Perspectief voor de toekomst

De meeste mensen komen via de Wmo, de thuishulp of een wijkverpleegkundige bij de Vrijwillige Thuisadministratie terecht. De hulp is voor velen van hen ontzettend welkom. Problemen met de administratie leiden vaak tot stress. ‘Zeker wanneer iemand altijd geldnood heeft en geen idee heeft hoe het verder moet. Mensen kampen met enorme spanningen. Onze hulp zorgt vaak voor opluchting en verlichting. Ze kunnen weer door. Het is dan ook heel mooi om te zien dat sommige gezinnen na aanvankelijke weerstand toch instemmen met het inschakelen van schuldhulpverlening. Ze moeten iets overwinnen. Maar dan is er ineens tóch perspectief.’

Waar kunt u terecht voor financiële hulp en advies?

Heeft u financiële vragen? Onvoldoende overzicht in uw geldzaken? Loopt u achter met betalingen of heeft u (grote) geldzorgen? Deze landelijke organisaties helpen u verder:
Algemene informatie van Het Nibud
Anoniem & gratis vragen stellen via Geldfit

De Vrijwillige Thuisadministratie van Carinova is werkzaam in de gemeente Deventer. Woont u in een andere gemeente en heeft u behoefte aan meer informatie? Deze lokale organisaties helpen u verder:
Gemeente Hardenberg: Budgetlokaal
Gemeente Staphorst: Hulpmaatje
Gemeente Ommen: Samen Doen
Gemeente Dalfsen: Hulpmaatje
Gemeente Zwolle: Op orde Zwolle
Gemeente Olst-Wijhe: Financiën de baas
Gemeente Raalte: Geldfit Raalte
Gemeente Rijssen-Holten: Geldzorgen

Of zoek op hulp in uw buurt via Geldfit

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.