Hulp bij belastingaangifte

De blauwe envelop is net binnen of valt deze maand op uw deurmat. Helaas is het doen van belastingaangifte niet altijd eenvoudig. Dan is het fijn om betrouwbare hulp in te kunnen schakelen. Als lid van Carinova Thuizz regelt u de belastingaangifte en het aanvragen van (zorg)toeslagen gemakkelijk via Rowen Advies.

Rowen Advies begon twaalf jaar geleden met belastingservice aan huis. Sinds 2012 zijn ze leverancier van Carinova. Farah Leening – Rahman is eigenaar van Rowen Advies. “Wij proberen mensen compleet te ontzorgen bij hun administratie en helpen met het invullen van de belastingaangifte en aanvragen van toeslagen. Als iemand geen DigiD heeft, is dat geen probleem. Wij hebben eigen software en op die manier een veilige verbinding met de Belastingdienst. Mensen kunnen ook zelf hun aangifte voorbereiden. Ze kunnen ons vragen om kort iets af te stemmen of mee te kijken. Of ze sturen ons een kopie van de documenten toe en wij bereiden de aangifte op afstand voor.”

Partner naar verzorgingshuis?

De adviseurs van Rowen Advies in de regio kunnen aan huis komen. Tijdens het gesprek aan de keukentafel komen er vaak ook andere, financieel gerelateerde, zaken op tafel waar mensen vragen over hebben. “Wat moet ik regelen als mijn partner overlijdt? Of ze worden overladen door papierwerk als hun partner naar een verzorgingshuis gaat en moeten allerlei keuzes maken. Wel of niet partner blijven voor toeslagen? Welke CAK bijdragen moeten worden betaald? Eén verkeerde keuze en het scheelt meteen duizenden euro’s. Wij kunnen mensen gedurende dit proces begeleiden en inzicht geven in het complete financiële plaatje, zodat ze goed weten wat voor hun situatie de beste optie is.”

Doorwerken na pensioen en gunstig schenken

Veel vragen gaan ook over doorwerken na pensionering en doen van schenkingen. “Er bestaan de nodige fabels waarom je wel of niet moet blijven werken na je pensioen. Vooropgesteld: je kan gewoon bijverdienen zonder dat het gevolgen heeft voor je pensioen of AOW-uitkering. Wél heeft het invloed op de inkomstenbelasting en soms ook op de toeslagen die iemand ontvangt. Ook hierin kunnen we adviseren.” Hoe kunnen we ons vermogen zo gunstig mogelijk richting familie laten vloeien? is een veel gestelde vraag. “Tot welk bedrag dit belastingvrij is, hangt af van de relatie en het doel waarvoor het wordt gebruikt. Wij denken mee hoe mensen dit vorm kunnen geven. Ouders kunnen bijvoorbeeld ook schenken op papier, zoals hun woning. Het bedrag dat ze op die manier schenken, telt niet mee in de erfenis waardoor kinderen minder erfbelasting hoeven te betalen.”

Paragraaf afbeelding

Thuis bezoek, via telefoon of digitaal

Rowen Advies houdt van korte lijntjes en vindt het belangrijk dat de klant vooraf weet wat de kosten zijn. “We werken met vaste prijzen en sturen dus nooit achteraf onverwachts een factuur, omdat iemand na de aangifte nog twee keer heeft gebeld. Mocht er wel een ingewikkelde vraag komen, geven we altijd vooraf aan als dit extra tijd en dus geld kost. Sinds corona merken we dat meer mensen gebruik maken van advies op afstand. Ik krijg regelmatig appberichten van 80 en 90+-ers. Naast dat ik dit een leuke ontwikkeling vind, stelt het ons ook in staat om meer mensen te helpen doordat we niet bij iedereen thuis langs gaan.”

Voordeel voor leden

Leden van Carinova Thuizz krijgen een flinke korting op de tarieven bij Rowen Advies. U wordt dan volledig ontzorgd met uw belastingaangifte en eventuele overige financiële administratie. 

Heeft u een minimum inkomen, schulden of financiële problemen? Vraag dan eens bij uw gemeente wat uw mogelijkheden zijn of kijk op deze website voor meer informatie. In de meeste plaatsen zijn er gratis financieel adviseurs die u een heel eind op weg kunnen helpen 

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.