Handige hulpmiddelen voor eten en drinken

De maaltijd is een moment om naar uit te kijken. Soms kunnen we daar best een steuntje bij gebruiken. Wist u dat er verschillende handige eethulpmiddelen bestaan?

Zo lukt zelfstandig eten en drinken wél

Van eten en drinken willen we zo lang én zelfstandig mogelijk genieten. Door ouderdom en ziekte kunnen de dagelijkse handelingen die daarvoor nodig zijn net wat meer moeite kosten. Verlies van spierkracht en trillende handen bijvoorbeeld, maken het vasthouden van bestek, een kopje of een beker minder vanzelfsprekend. “Gelukkig zijn eethulpmiddelen vaak een steun. Zo wordt of blijft zelfstandig eten en drinken toch mogelijk,” zegt Renée Krabbenbos van Medipoint, aanbieder van zorg- en welzijnsproducten die deze eethulpmiddelen verkoopt.

Dikker bestek

Het assortiment bestaat uit speciaal bestek, borden, drinkbekers en andere gebruiksmiddelen. Het handige van de messen, vorken en lepels zit hem vooral in de handvaten, die ergonomisch zijn en vaak dikker dan gewone. Dat maakt het makkelijker om ze vast te houden, en maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor mensen met pijnlijke gewrichten.

“We hebben bekers in allerlei uitvoeringen. Met een rietje, tuitbekers en varianten met twee oren die je stevig met beide handen kunt vasthouden. Of er zijn rondere exemplaren waardoor een drankje sneller in de mond terechtkomt. Dat ze wat groter zijn, is vaak ook handig voor mensen die minder goed zien,” vervolgt Renée.

Grip onder het bord

Om zelfstandig van de maaltijd te genieten bestaan er daarnaast diverse andere hulpjes. Gebruiksvriendelijke openers voor blikken en potten bijvoorbeeld. Ook heeft Medipoint gripmatjes in het assortiment die, geplaatst onder een etensbord, voorkomen dat borden gaan schuiven. Handig zijn speciale bordranden die om het bord kunnen worden geklemd. Hier kan de gebruiker eten tegenaan schuiven. Zo is het mogelijk om zelf met één hand te eten.

Regie houden

Renée: “Het gebruik van eethulpmiddelen is voor sommige mensen een stap. Maar het zit hem vaak in kleine dingen. Alleen al een iets aangepaste vork kan al zo veel betekenen en voor iemand het verschil maken in het behoud van de regie.”

Het bestellen van deze handige eethulpmiddelen kan eenvoudig via de website van Medipoint. En als lid van Carinova Thuizz  krijgt u ook nog eens 10% korting op het hele assortiment!

Benieuwd wat eethulpmiddelen voor u kunnen doen? Kijk eens op: www.medipoint.nl/producten/thuis-tafelen/eten-drinken

 

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.