Thuishulp: "Het klikt goed tussen ons"

Riet Kwakman had huishoudelijke hulp nodig, Aranshi Welday werk. Carinova sloeg twee vliegen in één klap en bracht de twee met elkaar in contact. En ja, ze zijn allebei dik tevreden.

Uit ons relatiemagazine Dichtbij - najaar 2022, p7.

“Ik heb een heel goed gevoel bij haar. Aranshi maakt goed schoon en is een lieve vrouw. Vaak zeg ik tegen haar ‘kom even zitten om gezellig wat te drinken’, maar ze wil meestal eerst het karwei afmaken. Ze doet heel erg haar best,” vertelt mevrouw Kwakman.

Goed combineren

Door gezondheidsproblemen en na het overlijden van haar man werden huishoudelijke taken lastiger. Sinds maart van dit jaar komt Aranshi elke week stoffen, stofzuigen en dweilen. Ook Aranshi is tevreden. “Ik ben in januari begonnen als huishoudelijke hulp. Nu maak ik schoon bij twee mensen en werk ik twee keer per week. Dat is goed te combineren met de zorg voor mijn kinderen,” vertelt ze.

Paragraaf afbeelding

Aranshi Welday (25) heeft twee kinderen: een zoon van 5 jaar en een dochter van 3. In haar vrije tijd vindt Aranshi het leuk om te dansen. Typisch Eritrese dansen hebben daarbij haar voorkeur.

Riet Kwakman (79) heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze houdt van handwerken en maakt knuffels van karakters als Winnie de Pooh en Nijntje. Op het moment haakt ze de figuren van een kerststal.

Leuk werk

Aranshi komt uit Eritrea en is statushouder, wat betekent dat ze inmiddels een verblijfsvergunning heeft. Carinova hielp haar aan een baan. Die is best divers. “Ik doe van alles in het huishouden. Maak soms ook het balkon schoon. Het is leuk werk,” vindt ze. “En iedereen is aardig. Mevrouw Kwakman ook. Ik hou van doorwerken, maar even zitten om te praten is natuurlijk goed om de taal te leren.”

Een klik

Mevrouw Kwakman praat uiteraard regelmatig met Aranshi. Dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt geeft niks. “Soms begrijpen we elkaar niet meteen,” zegt de eerste. “Maar dan proberen we het gewoon opnieuw en snappen we elkaar wél. Haar Nederlands wordt steeds beter, dat is leuk om te merken. Ik vind het altijd fijn als Aranshi langskomt. Het huis is weer schoon en fris. En het klikt goed tussen ons tweeën.”

Handje hulp in huis

Heeft u moeite om het huis goed schoon te houden? Dan is een handje huishoudelijke hulp misschien best welkom. Hier leest u meer over onze huishoudelijke hulp. Bellen kan natuurlijk ook: 0900 86 62.

Een baan als thuishulp

Wil je ook, net als Aranshi, aan de slag als thuishulp? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures!

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.