Wereld Alzheimer Dag Deventer

Op 21 september a.s. is het Wereld Alzheimer Dag en vragen we extra aandacht voor dementie. Dit jaar is het thema 'Samen op pad'.
In Deventer organiseren we een mooi programma op woensdag 14 september. Kom je ook?

Programma

Alzheimercafé Deventer organiseert op woensdag 14 september a.s. verschillende activiteiten voor u als geïnteresseerde, familielid, buur of mantelzorger. U kunt deelnemen aan het volledige programma of onderdelen hiervan.
16:00 uur   Ontvangst bij 't Hof van Colmschate
16:30 uur   Samen op pad, een wandeling van ca. 45 minuten.
(voor de minder mobiele deelnemers zijn 6 rolstoelen beschikbaar)
17:30 uur   Brood en soep.
(hiervoor graag aanmelden vóór 12 september bij j.pattij@alzheimervrijwilligers.nl, deelname is gratis)
18:15 uur   Zing mee met zangkoor Solemio
19:00 uur   Inloop toneelvoorstelling
19:30 uur   Start voorstelling 'Helderman' (toegang is gratis)
21:15 uur   Einde

Voorstelling 'Helderman'

Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in zijn voorstellingen inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden. Zijn nieuwe theatervoorstelling 'Helderman' gaat over vergeten, gelukkig zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood.

Een musicus heeft dementie en laat zien wat in hem omgaat. De voorstelling geeft diepe inzichten in de gevoels- en belevingswereld van een man met dementie, het proces laat een mens zien in al zijn kunnen, niet meer kunnen, onmacht en vragen. Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien wat in iemand omgaat.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.