Pluisje in de wind

'Pluisje ervaart soms wat wind. Tegen de wind in is niet altijd gemakkelijk, maar met een beetje hulp lukt het! En soms waait hij met de wind mee, waar de wind hem brengt'.

Een fijne club voor jonge kinderen met een bijzonder gezinslid

Voor wie

Jonge mantelzorgers van 6-8 jaar uit de gemeente Ommen, die een broer, zus of vader, moeder hebben die andere omgang of aandacht vraagt binnen het gezin. Zoals psychische problemen, AD(H)D of een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), lichamelijke beperking of een chronische ziekte.

Waarom

Opgroeien in een gezin waar je regelmatig te maken hebt met ziekte en zorg is niet altijd even makkelijk en soms verwarrend. Soms heb je het gevoel dat je minder aandacht krijgt van je ouder(s) of soms heb je last van je broer en/of zus en waait of stormt het thuis! Bij 'Pluisje in de wind' krijgen deze kinderen de ruimte te ervaren dat zij niet de enige zijn en geven we tips hoe je het beste om kan gaan met je situatie thuis.

Wat

De club komt 6x bijeen en op speelse wijze gaan we samen met Pluisje in gesprek met de kinderen over hoe het voor hen is en geven we uitleg op kindniveau. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, eenvoudige psycho-educatie en uitleg over gevoelens, wat is goed voor mij, wie zijn belangrijk voor mij en waar ben ik goed in.


Wanneer

We komen bij elkaar op donderdag 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november van 15:30 tot 17:00 uur.
Voor de ouders zijn er twee ouderavonden op donderdag 3 en 24 november om 19:30 uur.

Er zijn geen kosten voor inwoners van de gemeente Ommen.
(Ook beschikbaar voor inwoners van de gemeente Hardenberg)

Informatie en aanmelden

Via Deirdre Janné:
d.janne@impluz.nl / 06-53738943

Of meld rechtstreeks aan via https://www.impluz.nl/training/pluisje-de-wind

 

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.