Kracht van Herinneringen Staphorst

Mensen met dementie praten graag over persoonlijke herinneringen uit hun jongere jaren. Hele kleine dingen kunnen veel positieve herinneringen ophalen en dit is heel belangrijk.
Gezellige en leerzame bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, dat is ‘de Kracht van Herinneringen’.

De bijeenkomsten

Wij bieden de kracht van de herinnering aan voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger. De focus ligt op het ophalen van goede herinneringen. Hiermee geven we juist aandacht aan hetgeen wat mensen met dementie nog wèl weten en kunnen. Dit zorgt voor mooie momenten in het contact met de mantelzorger,  in de groep en geeft daarnaast ook zelfvertrouwen aan de persoon met dementie.  

De kracht van de herinneringen is opgebouwd uit 6 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst is opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste gedeelte worden samen herinneringen opgehaald aan de hand van een thema. Bijvoorbeeld werk & hobby, schooltijd, huishouden, seizoensgebonden thema’s en zelfs verliefd, verloofd, getrouwd. In het eerste uur zijn we allemaal bij elkaar en is er ondersteuning van professionals en ervaren vrijwilligers.

In het tweede uur wordt de groep gesplitst. De mensen met dementie gaan heerlijk lunchen en verder praten over het thema onder begeleiding van een professional en de vrijwilligers. De mantelzorgers gaan dan samen in gesprek en krijgen informatie en tips onder begeleiding van een mantelzorgconsulent. Uiteraard is er ook voor hen een lunch.

Informatie en aanmelden

Heb je belangstelling in de kracht van de herinneringen? Of wil je eerst nog wat meer informatie?
Neem dan contact op met:
Erna Martens via 06-83868846 of
h.martens@carinova.nl

Deelname is gratis (inclusief lunch)

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.