Kracht van Herinneringen (Hardenberg en Ommen)

Touwtje springen en knikkeren op het schoolplein en de vertrouwde geur van gemalen koffie uit een koffiemolen...

Het zijn herinneringen uit vroegere jaren. Dit levert mooie gesprekken op waar iedereen aan kan deelnemen. We hebben het over de Kracht van herinneringen. Een serie bijeenkomsten met een positieve insteek. Bijeenkomsten om weer even samen iets te ondernemen en elkaar beter te leren begrijpen. En voor u als mantelzorger een zee van herkenning.

Let Op PNG 2 (1)

Let op - Deze bijeenkomst gaat niet door

Deze bijeenkomst is afgelast en gaat helaas niet door

De bijeenkomsten

Wij bieden de kracht van de herinnering aan voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger, woonachtig in de gemeente Hardenberg of Ommen. De focus ligt op het ophalen van goede herinneringen. Hiermee geven we juist aandacht aan hetgeen wat mensen met dementie nog wèl weten en kunnen. Dit zorgt voor mooie momenten in het contact met de mantelzorger,  in de groep en geeft daarnaast ook zelfvertrouwen aan de persoon met dementie.  

De kracht van de herinneringen is opgebouwd uit 6 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst is opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste gedeelte worden samen herinneringen opgehaald aan de hand van een thema. Bijvoorbeeld werk & hobby, schooltijd, huishouden, seizoensgebonden thema’s en zelfs verliefd, verloofd, getrouwd. In het eerste uur zijn we allemaal bij elkaar en is er ondersteuning van professionals en ervaren vrijwilligers.

In het tweede uur wordt de groep gesplitst. De mensen met dementie gaan heerlijk lunchen en verder praten over het thema onder begeleiding van een professional en de vrijwilligers. De mantelzorgers gaan dan samen in gesprek en krijgen informatie en tips onder begeleiding van een mantelzorgconsulent. Uiteraard is er ook voor hen een lunch.

Informatie en aanmelden

Voor aanvullende informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met
Erna Martens: 06 83868846 / h.martens@carinova.nl
Ellen Bokdam: 06 57845087 / e.bokdam@carinova.nl

Deze bijeenkomst gaat helaas niet door, aanmelden is niet mogelijk

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.