Brussengroep Deventer / Raalte

Voor kinderen uit de gemeente Deventer en Raalte, in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten en opgroeien met met een broer(tje)/zus(je) met ADHD en/of autisme.
Aan het volgen van deze training zijn geen kosten verbonden.

Kom je meedoen met de Brussengroep? Je broer(tje) of zus(je) heeft een vorm van autisme of ADHD, en beleeft sommige dingen heel anders dan jij. Soms is het misschien gezellig in huis, maar er zullen ook momenten zijn waarin je je onbegrepen of verdrietig voelt. Praat je met vrienden en vriendinnen of met anderen wel eens over je broer of zus? Of vind je dat moeilijk? Je doet het ook niet zomaar. Toch kan dat best fijn zijn.  

In de Brussengroep kom je leeftijdsgenoten tegen, die net als jij een in een gezin opgroeien waarin het soms anders verloopt. We gaan er zeker over praten, maar we gaan ook leuke dingen doen met elkaar.  

Tijdens de bijeenkomsten worden jullie ervaringen op verschillende manieren gedeeld. Dit kan door middel van spelletjes, filmpjes en creatieve activiteiten. Er worden tips en adviezen gegeven hoe met lastige situaties om te gaan. Ook kun je vragen stellen aan andere ‘Brusjes’ of aan de begeleiding.

Informatie en aanmelden

Intake: dinsdagmiddag 21 februari a.s.
Ouderavond: dinsdag 28 maart a.s.

De laatste bijeenkomst is op donderdagmiddag 6 april, dan hebben we een gezamenlijk uitje!
Waar we naartoe gaan is nog een verrassing.

Geef je voor 15 februari a.s. op via Eline:
e.heuvel@carinova.nl / 06-13864271
De training kan doorgaan bij minimaal 6 deelnemers.
Aan de training zijn geen kosten verbonden.
Neem bij vragen gerust even contact op.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.