Cursus Betrokken Omgeving

Het zorgen voor een ander met psychische problemen is een hele opgave. Het gaat vaak gepaard met gevoelens van machteloosheid, stress en spanning. In deze cursus worden handvatten gegeven om hiermee om te gaan, met als doel te voorkomen dat je zelf overbelast raakt en te zorgen dat je meer grip op je situatie krijgt.

Informatie

Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat naasten meer inspringen.  Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar je zorgt, omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt. Hierdoor kun je te veel hooi op je vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans vinden is dan van groot belang.

Onderwerpen, die in de training aan de orde komen zijn draagkracht en draaglast, anders leren denken, communicatie en grenzen aangeven. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met psychische problemen zoals depressie, autisme, dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Aanmelden

Nadere informatie en aanmelden bij Impluz:
info@impluz.nl of 0570-604900

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten.
Aanmelden is noodzakelijk.
Voorafgaand aan de cursus vindt er een telefonische kennismaking plaats.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.