NPO documentaire: Kanaal Sociaal

Nederland kent meer dan vijf miljoen mantelzorgers en dat worden er in de toekomst alleen maar meer. 

Of we het willen of niet, mantelzorg is de hoeksteen van ons zorgsysteem. Voor de zesdelige documentaireserie Kanaal Sociaal strijken regisseurs Nelleke Koop en Stephane Kaas meer dan een jaar lang neer in Deventer, met zijn zo diverse bevolking. Zij volgen de levens van zes Deventenaren die voor een dierbare zorgen.

Als lid van het Sociale Team van de gemeente Deventer kent Ria Mol de dilemma's van mantelzorg maar al te goed. Om Deventenaren wegwijs te maken in ons zorgsysteem presenteert zij vrijwillig het lokale radioprogramma Kanaal Sociaal, waaraan de serie haar naam ontleent. Via fragmenten uit haar radio-interviews met ervaringsdeskundigen, beleidsverantwoordelijken, wetenschappers en zorgprofessionals maakt zij in de tv-serie Kanaal Sociaal de balans op van onze piepende en krakende zorg.

Ondertussen spannen Seval, Louise, Mariska, Piet, Elly en Marloes zich non-stop in voor hun naasten. Ze worstelen met de vraag of ze hun eigen leven ooit nog terugkrijgen; de zorg eist een steeds hogere tol van hen. De kans is groot dat iedereen, net zoals zij, op een punt in diens leven mantelzorger zal worden. Zijn we daar klaar voor? Lees het verder op de website van Kanaal Sociaal...

NPO start

Op de website van de Nederlandse Publieke Omroep zal de 6-delige documentaire te bekijken zijn.

Mantelzorgondersteuning

Zorgt u voor een ander? Dan bent u een mantelzorger. Soms kan dat erg zwaar zijn. Carinova Mantelzorgondersteuning helpt met informatie, advies en praktische ondersteuning.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.