Valpreventie

Een val kan een flinke onzekerheid opleveren. Zo kan het zijn dat u er bijvoorbeeld minder op uit durft te gaan of minder makkelijk nog eens op de fiets stapt. Dan is er ook nog kans op lichamelijk letsel, zoals blauwe plekken, kneuzingen of breuken aan schouder, heup of pols.

Vallen kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat u wat slechter ziet, balans stoornissen heeft, pijn ervaart of wat stijver wordt in de gewrichten. Allemaal zaken die bij het ouder worden vaak voorkomen. Maar hoe voorkomt u dat u valt? Wat kan u er zelf aan doen?

Op deze vragen geven wij een antwoord in de gratis informatie bijeenkomst over valpreventie!

Inhoud van de bijeenkomst

We starten met een theorie gedeelte over vallen, evenwicht en oorzaken. Hierna volgt een klein "praktijk" gedeelte.

Denkt u dat het verstandig is om daarna een meerdaagse valtraining te gaan volgen? Dan kunt u zich op deze dag gelijk opgeven. U weet nu welke therapeut u begeleidt en wat u kunt verwachten. In de meeste gevallen wordt deze vervolg training vergoed door uw zorgverzekering. Dit kunt u het beste navragen bij uw eigen zorgverzekeraar.

De informatie bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Wij hopen u hiermee écht te informeren over valpreventie en samen te zorgen dat er minder mensen in Nederland vallen. U zit nergens aan vast! 

Voor wie?

Carinova Thuizz organiseert deze bijeenkomst samen met verschillende fysio- en ergotherapie praktijken in de regio Overijssel. Zo heeft u als Thuizz-lid de mogelijkheid om in uw eigen buurt kennis te maken met valpreventie.

De bijeenkomst is voor een ieder die meer wil weten over vallen en valpreventie. Het vervolg programma dat aansluit op deze bijeenkomst is ontwikkeld voor zelfstandig wonende ouderen, die (bijna) gevallen zijn en/of slecht ter been zijn.

Kosten

Bent u of iemand uit uw huishouden lid van Carinova Thuizz? Dan is deze bijeenkomst voor u gratis. 

Niet-leden betalen éénmalig €10,-

Wanneer wordt deze bijeenkomst gehouden?

De onderstaande data zijn voor het najaar van 2021. 

13 oktober, Praktijk De Haere in Hardenberg
- 20 oktober, FysioZwolle locatie Aalanden
- N.n.t.b, Carinova De Hartkamp in Raalte
- N.n.t.b, Carinova St. Jozef in Deventer

In verband met de huidige corona maatregelen is het nog onzeker of deze definitief door kunnen gaan. U hoort in ieder geval een week vóór aanvang wanneer het onverhoopt NIET doorgaat.  We bieden dan een passend alternatief.

Meld u nu aan!
* Verplicht veldLET OP!
Indien u géén lid bent van Carinova Thuizz, vult u dan "geen lid" in onder het lidnummer. Wij versturen u na aanmelding dan z.s.m. een factuur. U kunt ook direct lid worden voor slechts €21,95 per jaar!

De bijeenkomst vindt doorgang wanneer wij voldoende aanmeldingen ontvangen en is afhankelijk van de dan geldende corona maatregelen.