Zorgorganisaties verkopen belang in kraamzorgorganisatie Naviva

30 Augustus 2016

De zorgorganisaties Carinova, Carintreggeland, ZorgAccent, Zorggroep Oude en Nieuwe land en Vérian hebben besloten hun belangen in Naviva Kraamzorg te verkopen. Zorg van de Zaak neemt de aandelen over. In de afgelopen jaren zijn er door de organisaties strategische keuzes gemaakt waarbij zij zich richten op hun kerntaken. Daarbij past de verkoop van de belangen in Naviva Kraamzorg.  (26 augustus 2016)

Naviva Kraamzorg is actief met de merken Naviva en Yunio. In 2007 is Naviva ontstaan uit de kraamzorgafdelingen van Carinova, Vérian, Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Kraamzorg Twente. In 2014 is Yunio Kraamzorg overgenomen door Naviva. Gezamenlijk bieden de circa 1000 medewerkers jaarlijks aan 16.000 gezinnen kraamzorg. Het werkgebied beslaat het oostelijk deel van Nederland: van Hilversum tot Hengelo en van Heerenveen tot Arnhem. Het hoofdkantoor staat in Deventer. 

Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg en leefstijl met ruim 2750 medewerkers in dienst. Tot het netwerk van Zorg van de Zaak behoren o.a. Rodersana (verslavingszorg), GIMD (bedrijfsmaatschappelijke zorg) en Co-eur (eetstoornissen en obesitas). Uniek is de samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, bekend van het brandwondencentrum. De overname van Naviva past naadloos in de ambities van Zorg van de Zaak om uit te breiden en te groeien. 

Naviva Kraamzorg wordt in zijn geheel overgenomen, inclusief alle medewerkers. Het kantoor van Naviva blijft in Deventer staan. De dienstverlening naar cliënten blijft onveranderd. De aandelenverkoop is definitief na advies van de OR en Cliëntenraad en goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument & Markt (ACM). .