Uitprobeerdienst Dalfsen

19 November 2018

 Voor alle inwoners gemeente Dalfsen.

Plezierig thuis blijven wonen is een wens van velen, ook als je door ouderdom of beperkingen kwetsbaarder wordt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om extra passende zorg en/of ondersteuning te krijgen. Maar voordat hierop een beroep wordt gedaan kunt u ook proberen zelf zoveel mogelijk in eigen handen te houden en uw eigen maatregelen nemen.

Slimme technologie kan hierbij ook steeds vaker een oplossing zijn. De mogelijkheden nemen steeds sneller toe. Denk  bijvoorbeeld aan afstandsbedieningen voor gordijnen, deuren en lichtbronnen, de apps (applicaties en slimme toepassingen) met gebruik van smartphones en tablets. De belangrijkste vraag is hierbij : “Welke oplossing is passend in úw situatie?”

Ondersteunen en uitproberen
Bij de zoektocht daarnaar is wat hulp best handig. Daarvoor kunt u de Uitprobeerdienst Dalfsen benaderen.

U krijgt dan ondersteuning van een vrijwilliger bij het bedenken van een oplossing voor uw vraag en voor uitleg en hulp bij het gebruik van het hulpmiddel tijdens een uitprobeerperiode. Na vier  tot zes weken wordt met u besproken of u tevreden bent over het gebruik hiervan en of u eventueel wilt overgaan tot het aanschaffen van  het hulpmiddel dat u uitgeprobeerd heeft. 

Samenwerking
De Uitprobeerdienst Dalfsen is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de gemeente Dalfsen, de wooncorporaties Vechthorst en De Veste, de zorgorganisaties Rosengaerde, Het Zand (Hulstkampen), Carinova, ZGR (Brugstede), RIBW GO, en het maatschappelijk werk van De kern en de welzijnsorganisatie SAAM Welzijn.

Contact
Als u overweegt voor uzelf of voor een ander gebruik te maken van de Uitprobeerdienst Dalfsen kunt u contact opnemen met SAAM Welzijn. Telefoonnummer 0529 482121 of via email info@saamwelzijn.nl.