Studenten runnen eigen zorgafdelingen

Op 13 februari start een groep met een wel heel bijzondere stage. Saxionstudenten gaan hun eigen afdeling in de (ouderen)zorg runnen. En dat is bijzonder! “Hier is écht sprake van werkend leren”, vertelt Sjoerd Versluis, locatiemanager bij Carinova.

Nieuwe vorm van stage

Carinova start, samen met Hogeschool Saxion, een zorg innovatiecentrum op woonzorgcentrum Park Braband in Schalkhaar. Een zorg innovatiecentrum is een afdeling waar studenten (gedeeltelijke) een afdeling runnen en gaan innoveren in de (ouderen)zorg. Onder supervisie van begeleiders zijn de 11 hbo-verpleegkunde studenten en een student fysiotherapie verantwoordelijk voor zowel organisatorische- als zorg gerelateerde taken.

Werkend leren

Sjoerd Versluis, locatiemanager van Park Braband, vertelt trots over deze nieuwe vorm van stage. "In onze regio is deze vorm van stage in de (ouderen)zorg nieuw. Hier is er écht sprake van werkend leren waardoor er meer ervaringen worden opgedaan. Uiteraard laten we de studenten niet aan hun lot over. Er is altijd supervisie aanwezig. Door verantwoordelijkheid bij de studenten neer te leggen, leren zij sneller en kunnen wij leren van hun frisse inzichten."

Samenwerking met Saxion

De samenwerking met Saxion is hierin erg belangrijk, vertelt Versluis: "Met de docenten van Hogeschool Saxion is er goed gekeken naar de inhoud én hoe we hierin samen kunnen optrekken. Zo is er bijvoorbeeld een docent direct betrokken bij de afdeling, worden lessen van 3e en 4e jaar studenten op de locatie zelf gegeven en is het lectoraat smart health van Saxion gekoppeld aan de studenten en locatie".

Zorginnovatie

Interne verbeteringen en innovatie krijgt ook veel aandacht tijdens de stage. "Studenten gaan aan de slag met de inzet van domotica, e-health en de invloed van positieve gezondheid op zorgprocessen, maar mogen ook verbetervoorstellen doen. Denk hierbij aan communicatie, interne doorstroom tijdens een opnameproces of hoe persoonsgerichte zorg duurzaam vorm kan worden gegeven. Oftewel: er zijn voldoende mogelijkheden", vertelt Sjoerd.

En de studenten? De kunnen niet wachten om te starten! Op 31 januari was de eerste startbijeenkomst waar de studenten elkaar ontmoette.

Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.