Mijnkwaliteitvanleven.nl laat zien waar goede zorg om draait

13 April 2017

Dit paasweekend valt bij alle inwoners van de gemeenten Raalte, Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Steenwijkerland en Almelo een uitnodiging op de deurmat om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Dit is een grootschalig onderzoek waarmee deelnemers samen laten zien waar goede zorg om draait in de gemeente.

Ook als u niet in bovenstaande gemeenten woont kunt u meedoen. Mijn kwaliteit van leven is voor alle burgers in Nederland gratis beschikbaar.

Hoeveel mensen deden al mee?
Meer dan 28.000 mensen in Nederland hebben momenteel de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl ingevuld. Waarvan meer dan 2.000 deelnemers in de provincie Overijssel: www.mijnkwaliteitvanleven.nl/uitkomsten/provincie/overijssel. Dat is nog lang niet voldoende als het aan de samenwerkende belangenorganisaties ligt: Patiëntenfederatie Nederland, Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PCOB en NOOM. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter per gemeente de ervaringen van de inwoners in beeld komen. Iedereen kan deelnemen aan het onderzoek.

Persoonlijk overzicht
De vragen van Mijnkwaliteitvanleven.nl zijn gericht op het dagelijks leven, gezondheid en hoe mensen hun zorg en omgeving daarbij waarderen. Na het invullen van de online vragenlijst ontvangen deelnemers binnen 48 uur een persoonlijk overzicht met daarin hun eigen uitkomsten (Mijn Kwaliteitsmeter). Dit overzicht is een goede voorbereiding op bijvoorbeeld het (keukentafel)gesprek met de gemeente, zorgverlener of familie.

 

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl kan in 5 eenvoudige stappen:

1.       Aanmelden: Klik hier. U komt dan bij het aanmeldformulier.

2.       Gegevens invullen:  Uw naam en e-mailadres worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een (volgende) vragenlijst en om uw persoonlijke overzicht toe te sturen. Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld, klikt u op ‘Opslaan’.

3.       U ontvangt een e-mail met een uitnodiging voor de vragenlijst. In de e-mail staat een link naar de online vragenlijst.

4.       Invullen vragenlijst:  Uw antwoorden worden anoniem opgeslagen. Niemand kan dus uw persoonlijke gegevens inzien.

5.       U ontvangt gratis uw persoonlijke overzicht: Na het invullen van de vragenlijst krijgt u binnen 48 uur uw persoonlijk overzicht per e-mail toegestuurd.

Telefonisch meedoen via het Nationale Zorgnummer

De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl is digitaal beschikbaar. Kunt u de vragenlijst niet online invullen? Heeft u vragen over MijnKwaliteitvanLeven.nl? Of heeft u vragen over zorg of ondersteuning? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer: 0900-2356780.