Europese dag van de beroerte

21 April 2017

Op dinsdag 9 MEI 2017 wordt voor de dertiende keer de EUROPESE DAG VAN DE BEROERTE georganiseerd. Coördinatie is in handen van Hersenletsel.nl. Op en rond deze datum zijn in 19 Europese landen activiteiten over het thema preventie. Het thema voor 2017 is: ‘De gevolgen van een beroerte’. 

Hersenletsel.nl heeft tot doel om op en rond 9 mei 2017 zoveel mogelijk mensen te informeren over hoe een beroerte(CVA) is te voorkomen en hoe te herkennen, door middel van diverse activiteiten, informatiestands en aandacht in de media.

Samenwerkende zorgorganisaties
Carinova, Saxenburggroep, interactcontour en de hersenstichting geven samen invulling aan de Europese Dag van de Beroerte op 9 mei 2017 in het ziekenhuis. In de centrale hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis bent u bij hen van harte welkom met al uw vragen.

In het buurthuis Veur Elkaar in Bergentheim gaan zij ook informatie geven van 10.00-12.00 uur. In het buurthuis is de hersenstichting overigens niet vertegenwoordigd, zij staan alleen in het ziekenhuis. Voor het buurthuis worden Buurtzorg en het Samen doen team Hardenberg zuid ook uitgenodigd.

De voorgeschiedenis
In 2005 is voor het eerst de Europese Dag van de Beroerte in Nederland georganiseerd. In 2007 waren er 50 instellingen die deelnamen. 2010-2016 groeide uit naar meer dan 125 instellingen plus tientallen huisartsen(posten), apothekers en therapeuten! Getuige de grote hoeveelheid belangstelling die voor of op de Dag van de Beroerte plaatsvindt, voorziet de preventie dag in een grote behoefte.